En funcionament l'àrea de jocs infantils del passeig de Sant Joan

27/05/2024 - 08:59

Urbanisme i infraestructures. Ja està oberta la nova àrea de jocs infantils del passeig de Sant Joan, entre els carrers de Còrsega i de la Indústria, que s'ha renovat i s'ha fet més accessible.

L’espai, situat entre els carrers de Còrsega i de la Indústria, s'ha renovat i s'ha fet més accessible perquè hi puguin jugar infants amb diferents capacitats i interessos.

Els veïns i veïnes dels barris de la Vila de Gràcia, del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, així com els de la Dreta de l’Eixample, ja poden gaudir d’una àrea de jocs infantils renovada i totalment accessible al passeig de Sant Joan, entre els carrers de Còrsega i de la Indústria.

Els treballs han permès substituir el paviment, la tanca, els jocs i el mobiliari, a més de millorar la integració urbana de l’espai perquè sigui més agradable i atractiu per als veïns i veïnes. Les obres van començar al gener i han suposat una inversió de 309.000 euros.

La nova àrea de joc s’ha dividit en dues subàrees més petites, una associada al joc dinàmic (tobogan de rodets, un gronxador, un carrusel i un llit elàstic) i una altra al joc tranquil (panells de jocs sensorials, una pissarra vinculada a una taula i uns tamborets, una caseta de fusta i uns intercomunicadors sonors). També a la zona de joc tranquil, s’hi ha previst una zona d’estada que, a més de bancs, inclou un espai per l’estacionament de cotxets i uns penjadors integrats a la tanca per deixar-hi bosses i motxilles.

L’origen d’aquest projecte es troba en els processos participatius realitzats el 2020-2021. Tots els jocs s’han escollit seguint les peticions de les sessions participatives per dotar a l’espai del màxim nombre d’activitats lúdiques. A més, la intervenció se suma a l’aposta de Barcelona per ser una ciutat jugable més inclusiva que augmenti les oportunitats de joc de tots els infants, en el marc del Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030.