L'1 de juny arrenca la 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Cinema. Arrenca la 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Aquest any, donades les mesures de contenció causades per la covid-19, la primera part de la Mostra s'ha transformat en una programació en línia que es podrà veure a Filmin.

De l’1 al 14 de juny, la Mostra presentarà en versió digital una panoràmica del cinema contemporani dirigit per dones, monogràfics de cineastes imprescindibles, propostes per a nens i nenes i activitats paral·leles que faran presents a les directores d’aquesta primera entrega de l’edició 2020.

La programació de la 28a edició inclou una activitat dedicada a l’escriptora de literatura fantàstica Ursula K. Le Guin amb la participació d’Eulàlia Lledó, Helen Torres i Blanca Busquets, una convocatòria creativa adreçada a dones que vulguin filmar les utopies en un vídeo d’un minut, una selecció retrospectiva a la documentalista Marta Rodríguez, pionera en el registre i la defensa dels drets de la població rural i indígena a Colòmbia i una selecció de setze films que configuren un recorregut panoràmic per la creació contemporània i que ofereixen manifestacions diverses de la dissidència femenina així com diferents formes de representar els subjectes col·lectius.

Programació infantil
La programació infnatil comptarà amb dues preestrenes: Les vides de Marona (Anca Damian), film d’animació multipremiat en diferents festivals internacionals i Binti (Frederike Migom), guardonada aquest 2020 com a millor film infantil per la European Children’s Film Association.

El vídeo del minut 2020: Utopies
El vídeo del minut és una invitació a totes les dones a enregistrar el seu punt de vista sobre un tema comú, que es determina cada any. Aquest any la proposta és generar un arxiu de vídeos que explorin la creació de mons possibles, mons fantàstics o hiperrealistes. Un exercici imaginatiu a favor de la representació de societats que afavoreixin la sostenibilitat de la vida vivible. La convocatòria per enviar vídeos està oberta fins el 30 de maig.

La Mostra
La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un festival que va començar la seva trajectòria el juny de 1993. Té com a objectiu la promoció del cinema dirigit per dones, visibilitzant la cultura audiovisual femenina i projectant filmografies de directores d’arreu del món, evidenciant d’aquesta manera la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.

La Mostra compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació: www.mostrafilmsdones.cat