Tota la informació sobre la Cavalcada de Reis de Barcelona 2023

02/01/2023 - 12:33

El dijous 5 de gener, ses majestats tornaran a Barcelona per participar a la Cavalcada, que comptarà amb sis carrosses noves!

I aquells que també arribaran com cada any puntuals a la seva cita amb la ciutat en aquestes dates són els Reis d’Orient i el seu seguici. Ens han confirmat que arribaran per mar amb el pailebot Santa Eulàlia, i que l’alcaldessa, Ada Colau, els rebrà a les 16 h al Portal de la Pau, oferint-los el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i benvinguda i els entregarà les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases.

La Cavalcada començarà el dijous 5 de gener a les 18 hores, amb sortida des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, i estrenarà un recorregut nou per tal d’evitar les obres de la Via Laietana. D’acord amb la Casa Reial d’Orient s’ha dissenyat un itinerari que recorrerà el passeig de Colom, seguirà per l’avinguda del Paral·lel i pujarà per la ronda de Sant Pau i carrer d’Urgell, girarà pel carrer de Sepúlveda fins a arribar a l’avinguda Reina Maria Cristina i finalitzarà a la Font Màgica de Montjuïc passades les 21 hores. Sis de les carrosses de la Cavalcada seran noves, entre les quals les dels tres Reis d’Orient, unes carrosses de fins a 20 metres de llargada plenes de ginys i equipades amb tecnologia d’última generació.

La Cavalcada serà possible gràcies a més d’un miler d’ajudants dels Reis, entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris, la participació d’una vintena d’entitats i escoles de la ciutat i una dotzena de companyies professionals. Com en els anys anteriors, la Cavalcada serà especialment inclusiva, amb la participació d’entitats amb persones amb diversitat funcional i la introducció de llengua de signes dins de les coreografies de l’espectacle.

Tota la informació del Nadal a Barcelona, en aquest enllaç.