“Cora”, un viatge lliure de prejudicis als ritus de pas d’una infància trans*

29/05/2023 - 14:49

El Centre LGTBI de Barcelona acull l’exposició fotogràfica “Cora”, de la fotoperiodista argentina Gabo Caruso, per visibilitzar la realitat de les infàncies trans* 

El Centre LGTBI de Barcelona acull, fins el próxim 29 de juliol, l’exposició fotogràfica “Cora. Canvia el món si canvio de gènere?”. La mostra reuneix un conjunt de fotografies que segueixen la infància de Cora i els seus primers ritus de pas per visibilitzar qui és: una nena trans*. 

El primer vestit, el primer DNI amb el seu nom, els jocs al pati de l’escola, la festa d’aniversari o el suport de la família són algunes de les escenes que s’inclouen a les fotografies, que ofereixen una mirada tendra i llure de prejudicis al trànsit de gènere en una edat molt temprana.  

L’autora de les fotografies és la fotoperiodista argentina Gabo Caruso, que va conèixer Cora el 2018 i ha seguit el seu creixement des de llavors. L’any 2022, el seu projecte fotogràfic va rebre la beca Howard G. Buffett per dones periodistes, que concedeix la International Women’s Media Foundation (IWMF). 

El pròxim dijous 1 de juny, a les 18 hores, es presentarà l’exposició a la sala d’actes del Centre LGTBI de Barcelona, amb presència de l’autora, Gabo Caruso, i de la mare de Cora i presidenta de l’associació Chrysallis, Ana Valenzuela. Posteriorment, es farà una visita guiada a la mostra, durant la qual Caruso explicarà el desenvolupament del seu projecte al llarg de diferents etapes vitals de Cora. 

L’exposició forma part del nou cicle d’activitats del Centre LGTBI de Barcelona, “La ploma als carrers”. La mostra romandrà oberta al públic fins el dissabte 29 de juliol, amb entrada lliure en l’horari d’obertura del Centre LGTBI: 

Dilluns: 15:30 a 20:30 hores 

Dimarts a divendres: 10-14 hores i 15:30-20:30 hores 

Dissabtes: 10-14 i 15-20 hores