El 6 de novembre el Centre LGTBI de Barcelona presenta nou cicle de programació

03/11/2023 - 11:01

El 8 de novembre a les 18h presentació de l'exposició i passi del documental "Los muchos triángulos rosas" de Luca Gaetano Pira

El cicle s’iniciarà el 8 de novembre a les 18h amb la presentació de l’exposició i passi del documental “Los muchos triángulos rosas”, del fotògraf Luca Gaetano Pira

El 6 de novembre el Centre LGTBI inicia un nou cicle d’activitats que s’estendrà fins gener. La primera activitat del cicle serà el 8 de novembre a les 18h amb la presentació de l’exposició i passi del documental “ Los muchos triángulos rosas”, una proposta de Luca Gaetano Pira, en col·laboració amb els Arxius de la Memòria Trans de l’Argentina.  

Durant la presentació, comptarem amb la intervenció online de Marzia Echenique, sobrevivent i reparada, que forma part de l’Arxiu de la Memòria Travesti i Trans de la província de Santa Fe, a l’Argentina, i la presència de Christian Obregón, periodista, poeta i bailaor i Luca Gaetano Pira, activista, antiespecista i fotògraf.  

Què va passar amb les persones LGTBQIA+  durant les dictadures militars a l’Argentina, Xile, l’Uruguai i a l’Estat espanyol? 

“Los muchos triángulos rosas” és un projecte que neix de la imperativa necessitat de donar a conèixer els rostres de les persones que han lluitat tota la seva vida pel dret a ser qui són lliurement. Sense extractivismes, ni sensacionalismes.

Segles d’opressió i censura han propiciat la creació d’una comunitat queer i activista, que ha donat resposta a la violència institucional durant dictadures militars, i també als atacs de la societat civil. La comunitat LGTBQIA+ és el que és, avui dia, gràcies a ellis.

Aquest és un projecte fotogràfic i documental ideat pel fotògraf Luca Gaetano, qui fa anys va iniciar una investigació sobre la persecució de la comunitat LGTBQIA+ durant dictadures militars.   

Acte de presentació 8 de novembre a les 18h a la sala d’actes del Centre LGTBI de Barcelona
Entrada lliure i gratuïta
Interpretació en Llengua de Signes Catalana (LSC)