El Centre LGTBI posa a disposició un circuit de serveis especialitzats per persones trans

08/09/2022 - 13:54

El Centre LGTBI posa a disposició de la ciutadania de Barcelona un servei integral d’atenció a persones trans

El Centre LGTBI posa a disposició de la ciutadania de Barcelona un servei integral d’atenció a persones trans que busca cobrir les seves necessitats específiques en àmbits com el món laboral, els tràmits jurídics, la salut mental o la socialització, entre altres.  

Vols saber en què consisteix aquest circuit i com hi pots accedir? 

Grup Trans i No Binari 

El Grup Trans i No Binari és un espai segur de trobada entre iguals per persones trans i no binàries. En aquest espai podràs pensar sobre diversitat sexual i de gènere, explorar el teu trànsit i veure i acompanyar altres processos de trànsit. Es tracta de compartir vivències i dubtes, enriquir punts de vista propis i aliens i crear vincles amb altres persones trans i no binàries.  

Les trobades del Grup Trans i No Binari tenen lloc el tercer dimarts de cada mes, de 18 a 20 hores, al Centre LGTBI.  

La pròxima trobada tindrà lloc el 18 d’octubre (al setembre no hi haurà trobades). 

Per participar d’aquest espai, cal enviar un correu a inscripcions@centrelgtbibcn.org 

Acollida 

El servei d’acollida del Centre LGTBI fa una escolta activa de les persones trans per detectar les seves necessitats, acompanyar-les, informar-les i, en cas que sigui necessari, derivar-les a altres serveis especialitzats per a persones trans.  

Per a demanar una cita amb el servei d’acollida, pots enviar un correu a info@centrelgtbibcn.org, trucar per telèfon al 93 880 51 11 o demanar la cita presencialment al taulell d’informació del Centre. Ens trobem al carrer Comte Borrell 22 (Sant Antoni). 

Orientació laboral 

Des del servei d’acollida del Centre LGTBI es facilita informació sobre el programa Transocupació, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que busca l’inserció laboral de les persones trans. L’objectiu d’aquest programa es ajudar a reduir les dificultats afegides que enfronten les persones trans en la recerca de feina, mitjançant l’orientació i l’acompanyament. 

Assessorament psicològic 

El Centre LGTBI disposa d’una psicòloga especialitzada en l’atenció a persones trans, per l’acompanyament i orientació en diferents moments del seu trànsit. Per accedir al servei, cal demanar primer una cita amb el servei d’acollida 

Assessorament jurídic 

Les persones trans que tinguin dubtes sobre com canviar el nom i el sexe als documents d’identitat o altres consultes relacionades amb l’àmbit jurídic poden demanar cita amb l’advocat que presta serveis al Centre LGTBI. Cal demanar primer una cita amb el servei d’acollida.