Homo-holocaust

20/01/2022 - 11:16

LGTBI. La Taula LGTBI del Districte de Sant Andreu organitza una xerrada sobre la deportació de persones homosexuals als camps de concentració nazis.

La Taula LGTBI del Districte de Sant Andreu organitza una xerrada sobre la deportació de persones homosexuals als camps de concentració nazis. Serà el proper divendres 28 de gener a les 18 h a la Biblioteca Bon Pastor. Aquest acte s'organitza arran de la mesura de govern per la diversitat sexual i de genere que inclou la recuperació de la memòria de la situació de les persones homosexuals durant el franquisme.

Hi participaran Jordi Petit, activista del col·lectiu de persones LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals); Maria Giralt, activista LGTBI i directora de Gayles.tv, i Fina Campàs, activista trans*.

També es parlarà sobre el llibre ” Deportado homosexual“, de Pierre Seel, d’edicions Bellaterra. Es tracta de la biografia de Pierre Seel, amb ajuda del periodista Jean Le Bitoux, que parla d’una vida marcada per amagar la identitat i és testimoni de la deportació dels nazis d’una persona per la seva orientació sexual. Tal com s’explica a la web de l’editorial, “una biografia que planteja no només recuperar la memòria dels i les homosexuals que van sucumbir sota la deportació nazi, sinó que arriba fins als recels i la homofòbia del present”.

Un dels objectius de la Mesura de govern per la diversitat sexual i de genere del Districte de Sant Andreu , és la viisibilitat de  les necessitats i discriminacions que viuen els diferents col·lectius, donant suport a programacions transversals en els equipaments de proximitat del Districte de Sant Andreu, i accions de visibilitat LGTBI en el marc de la memòria històrica franquista.

La capacitat de la sala estarà limitada a 49 persones en compliment de les mesures de prevenció de la covid-19. La xerrada també es podrà seguir per streaming des del canal de Youtube de Biblioteques de Barcelona.