Orgull de Barri a l’agenda de Sant Martí

12/06/2023 - 16:25 h

Les Festes Majors de la Palmera i del Besòs i el Maresme enceten divendres 16 el seu últim cap de setmana d’activitats festives.

Del 22 al 30 de juny, diferents espais de Sant Martí acullen una desena d’actes per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI sota el lema Orgull de Barri: xerrades, espectacles, tallers i exposicions. Es tracta d’una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional elaborada per entitats i equipaments que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQA+.

Els dies 20 i 21 de juny, la platja del Bogatell serà escenari de Clàssica a la platja, dos concerts simfònics gratuïts de les orquestres del Liceu i de Barcelona i Nacional de Catalunya oberts a tota la ciutadania. En el marc de Barcelona Obertura i en commemoració del Dia Internacional de la Música, la iniciativa té per objectiu apropar la música simfònica a una audiència àmplia i diversa.

La Festa Major del Besòs i el Maresme celebra dissabte 17 una fira d’artesania durant el matí i a la tarda, es farà un homenatge a les persones grans a la pl. Maresme. Diumenge 18 de juny, la cultura popular prendrà protagonisme amb les Matinades Geganteres i la 6a Trobada Gegantera. Un castell de focs posarà punt final a les festes d’enguany: a les 22 h a la pl. Maresme.

Durant el segon i darrer cap de setmana de la Festa Major de la Palmera, tindrà lloc la trobada de pintura El mur (dissabte 17) i la concentració de cotxes antics (diumenge 18). Les havaneres de La Xarxa posaran punt final als actes festius amb sons del Carib i flaires de rom amb canyella.

El Festival de Literatura Llatinoamericana KM Amèrica celebra la segona edició del 14 al 18 de juny amb la Biblioteca Gabriel García Márquez com a un dels escenaris principals. Inclou rutes literàries, converses, espectacles, un taller i un club de lectura virtual.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @butterflypea0711: els primers banys de la temporada a les platges de Sant Martí.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del Districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.