Les primeres Festes Majors de l’any a l’agenda de Sant Martí

07/06/2023 - 12:45 h

Aquest cap de setmana, comencen les Festes Majors del Besòs i el Maresme, de la Pau, de la Palmera i de Paraguai - Perú.

La Festa Major del Besòs i el Maresme té lloc del 9 al 18 de juny: deu dies per retrobar-se als carrers del barri per gaudir de la quarantena d’actes que les entitats i col·lectius del territori han preparat per a l’ocasió. L’activitat més destacada és la Festa de la Ciència, que s’instal·la a la rambla Prim els dies 10 i 11 de juny, entre el c. Llull i la pl. de Llevant. Es tracta d’un esdeveniment que té per objectiu afavorir el diàleg entre la ciència i la societat, des d’una perspectiva lúdica, amb més de 170 activitats de divulgació científica i tecnològica.

El barri de la Verneda i la Pau celebra aquest cap de setmana la Festa Major de la Palmera i la Festa Major de la Pau. La primera està organitzada per l’AVV Barri de la Pau i desenvolupa el programa d’actes del 9 a l’11 de juny a la plaça de la Pau. La segona està impulsada per l’AVV La Palmera Centre i ofereix un ampli ventall d’activitats a la plaça de la Palmera de Sant Martí durant els dos caps de setmana centrals del mes de juny.

Per la seva banda, el barri de Provençals del Poblenou acull la Festa Major de Paraguai – Perú amb un programa d’actes amb 24 activitats que comença dijous 8 amb un ball del Casal de Gent Gran Ca l’Isidret i finalitza diumenge 11 amb una cantada d’havaneres i degustació de rom cremat.

Aquest cap de setmana, se celebra la festivitat del Corpus, una de les més antigues de Barcelona. A Sant Martí, les entitats del territori han preparat gairebé una desena d’actes, principalment catifes florals i ous com balla, però també hi haurà una processó o dues cercaviles, una de gegants i una altra d’imatgeria festiva.

Aquest divendres, 9 de juny, el parc de Sant Martí s’omplirà a la tarda de propostes lúdiques dirigides a famílies amb infants en el marc del Dia Internacional del Joc. La companyia Guixot de 8 instal·larà al parc desenes d’estructures construïdes amb materials reciclats per fer anar la imaginació i l’enginy de grans i petits.

En el marc de l’Estiu cooperatiu de Sant Martí, divendres 9 tindrà lloc una cercavila cooperativa pels carrers del Poblenou que permetrà conèixer el passat cooperativista i sindical del barri. Dissabte 10, l’Estiu cooperatiu finalitzarà la programació d’enguany amb una fira d’entitats a la rambla Poblenou, de 10 a 14 h.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @never12surrender: la Sagrada Família i el Tibidabo vistos des dels barris de Sant Martí.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del Districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.