Impulsa't per l'ocupació

08/02/2021 - 22:28

Impulsa't per l'ocupació és un projecte d'inserció laboral desenvolupat per la Fundació Dau, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona dins la convocatòria Impulsem el que Fas, que està destinat a persones del districte de Sants Montjuic, especialment del barri de la Marina, amb trastorns de la salut mental derivats o incrementats pels efectes de la crisi sanitària de la Covid -19.

La Fundació Dau és una organització amb 28 anys d’activitat que té per missió la millora de la qualitat de vida i l’autonomia de les persones amb trastorns  de la salut mental a través de la seva incorporació al mercat de treball. A través d’aquest projecte es pretén arribar no només a persones que tenen un diagnòstic en salut mental sinó atendre a persones que mostren malestar psicològic esdevingut per la situació de crisi.

Les persones amb trastorns de la salut mental ja tenien dificultats per accedir al mercat laboral abans de l’estat d’alarma causat per la pandèmia de la COVID-19, degudes a la seva estigmatització i a la dificultat per sostenir itineraris d’inserció laboral. Amb l’anomenada “nova normalitat” es preveu que augmentin les demandes d’atenció als serveis d’inserció laboral especialitzats en Salut Mental de persones que requereixen suport i acompanyament en els seus itineraris per la recerca i/o el manteniment del lloc de treball.

El nostre projecte oferirà acompanyament i suport a persones amb trastorns de la salut mental i/o que pateixen malestar psicològic per aconseguir la seva incorporació al mercat de treball ordinari, en un treball de qualitat, mitjançant:

  • el disseny d’itineraris individuals d’inserció i suport individualitzat durant el procés.
  • la prospecció de mercat a mida.
  • la intermediació laboral.
  • el suport per a l’adaptació i el manteniment al lloc de treball aplicant la metodologia de treball amb suport.
  • la formació per la millora de competències (mercat laboral, recerca de feina, processos de selecció i habilitats socials).
  • l’abordatge integral de totes les dificultats i mancances que es detectin de manera coordinada amb serveis de la xarxa de salut mental i altres recursos del territori.

Si coneixeu persones que poden estar interessades en participar en el programa, les podeu derivar a través insercio1@fundaciodau.org o mitjançant el telèfon mòbil 661 779 307 (WhatsApp o trucada).