Els nens i nenes no s'aturen

16/03/2021 - 11:16

Alumnes de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer, del Poble-sec, fan preguntes i propostes a la consellera d'Educació de Sants-Montjuïc en la lectura al Saló de Plens de Sants-Montjuïc del Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia.

El Pregó dels Infants és un projecte educatiu liderat per l’Ajuntament de Barcelona, adreçat als nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat per a la promoció i la difusió dels drets dels infants. Enguany s’ha escollit com a tema vehicular la salvaguarda dels drets dels infants en temps de pandèmia.

És el primer cop que l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer participa en aquest programa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB). Entre l’octubre i el novembre de l’any passat, l’alumnat va reflexionar sobre quins són els seus drets que poden veure’s vulnerats i va analitzar quines són les bones pràctiques que s’han portat a terme per garantir que es respectin. Al novembre, alumnes de totes les escoles participants van rebre oficialment l’encàrrec de l’alcaldessa per fer el Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia, que ja es va presentar en començar la festa major d’hivern a la ciutat.

Avui, alumnes de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer han fet arribar amb un vídeo les seves propostes a la consellera d’Educació del Districte de Sants-Montjuïc, Carolina López, que hi ha respost en un acte retransmès en vídeo en directe des del Saló de Plens. Els nens i nenes d’aquesta escola del Poble-sec diuen que, durant el confinament per aquesta pandèmia, no sempre s’han respectat prou els seus drets i demanen que, si mai torna a passar, sempre puguin seguir jugant als espais públics, garantint-ne la desinfecció i neteja. També proposen que, si mai han de tornar a estudiar des de casa amb l’ordinador, hi hagi sales a l’escola o al barri per a infants que no en tinguin, i espais propis a la ràdio o a la televisió. I que si no es poden fer colònies, almenys s’organitzin sortides alternatives a un parc d’atraccions o a un parc aquàtic.