Aquesta fase de suport popular vol acostar la Sindicatura de Greuges a la ciutadania i donar-la a conèixer com a institució municipal que treballa per a la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques davant de l’Administració. A més, serveix per potenciar els mecanismes de democràcia activa entre la ciutadania.
Hi ha dues maneres de poder donar el suport a una de les candiatures. La primera és estar empadronat a la ciutat i registrar-se al web Decidim.Barcelona. Tanmateix, s’habilitarà un formulari perquè les entitats registrades al Fitxer General d’Entitats Ciutadanes municipals puguin registrar el suport a una candidatura.
La segona serà presencialment. Per aquest motiu, del 10 al 19 de maig s’habilitaran 5 espais, un dels quals serà a Horta-Guinardó: Torre Jussana, (Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 30), de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores (excepte divendres 14, a la tarda).
A més, els candidats i candidates participaran en un debat públic amb la col·laboració de la televisió pública de Barcelona, Betevé.
Les candidatures, una per una
RAMON NICOLAU I NOS
Té experiència associativa en diferents entitats, fundacions i federacions i experiència de direcció i gestió en diferents administracions (Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Govern d’Andorra). Va ser director de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa del 2006 al 2011. Ha estat presentat per 50 entitats.
DAVID BONDIA GARCIA
És professor titular de dret internacional públic i relacions internacionals de la UB, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i membre del Patronat de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, de la Comissió d’Empara del Reglament de Participació Ciutadana i del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona. Ha rebut el suport de 43 entitats.
RICARD DE LA ROSA FERNÁNDEZ
El candidat ha acreditat la seva defensa dels drets fonamentals a través de la col·laboració durant 26 anys amb entitats LGTBI i, a més, té formació jurídica amb nivell de doctorat, complementada amb estudis d’igualtat de gènere i mediació. Com a professional de l’advocacia ha dedicat bona part de la seva carrera professional a la defensa jurídica en matèria de drets de la persona. Ha estat presentat per nou entitats.
ROSA CAÑADELL PASQUAL
Llicenciada en Psicologia i diplomada en Magisteri, es dedica al món de l’educació i l’activisme social. És professora d’educació secundària i directora d’institut. Va ser portaveu del sindicat USTEC-STEs durant set anys. És cofundadora del Seminari Ítaca d’Educació Crítica i escriptora de llibres i articles en revistes especialitzades. Ha estat presentada per la USTEC·STEs (IAC).
JORDI GIRÓ CASTAÑER
Es dedica al moviment veïnal de Barcelona des de fa més de 25 anys. És president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica i de la CONFAVC. Ha estat vicepresident de la FAVB de Barcelona. Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona i membre de la comissió d’empara del Consell de Ciutat de Barcelona. Ha estat presentat per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta.
ZAIDA MUXÍ MARTÍNEZ
Doctora arquitecta des del 2002 i professora d’urbanisme de l’ETSAB-UPC des del 2003, s’ha dedicat a la docència, la recerca i l’activisme. Ha estat responsable d’Urbanisme de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet entre els anys 2015 i 2019, càrrec que li ha aportat experiència en l’aplicació de polítiques públiques. Ha estat presentada per l’entitat Col·lectiu Punt 6.
RAFEL LÓPEZ ZAGUIRRE
És educador social, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, secció de psicologia. És cap de l’Àrea de Serveis Personals a l’Ajuntament de Vilassar de Mar des del 2001. Prové del món de l’associacionisme educatiu. És membre del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona, del Consell de Governança de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i del Consell Rector de l’IMMSB. Ha estat presentat pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya.
ISABEL ALONSO DÁVILA
Llicenciada en Història, va participar en la lluita estudiantil antifranquista, per la qual va ser detinguda, empresonada i processada. Ha participat en les lluites feministes. Ha estat catedràtica d’IES. Ha format part de grups d’investigació de la UAB centrats en la presència de dones i homes als mitjans. Ha rebut el premi Emilia Pardo Bazán i el premi 8 de Març. Ha estat presidenta de l’Associació pel Dret a Morir Dignament, que ha presentat la seva candidatura.
Consulteu totes les candidatures en aquest enllaç: https://www.decidim.barcelona/processes/candidaturasindicaturagreuges.