Medalles d'honor per a Lluís Llanas i la Fundació Mans a les Mans

30/11/2021 - 20:32

Les medalles d’honor de la ciutat tornen a reconèixer la tasca desenvolupada per entitats, col·lectius i persones per fer front a les dificultats derivades del context sanitari viscut durant aquest 2021. A proposta del Districte de Sants-Montjuïc, l'Ajuntament de Barcelona ha lliurat Medalles d'Honor de la Ciutat a qui durant 20 anys ha estat president de l'Associació de Comerciants de Creu Coberta, i a la Fundació Mans a les Mans.

Lluís Llanas Rigol, tercera generació d’una família de comerciants a Creu Coberta, no només ha estat president de l’eix comercial durant els darrers 20 anys sinó que és també vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç i secretari general de la federació Vitrines d’Europe. Des de tots aquests càrrecs ha estat promotor de múltiples iniciatives que han permès consolidar un model de dinamització comercial nou i més eficient. Entre els projectes que ha liderat destaquen les iniciatives que posen de manifest la relació del comerç amb la cultura, i la necessitat d’avançar en la diversitat cultural associada al comerç. També amb iniciatives de promoció de la sostenibilitat, la pacificació urbanística i el turisme responsable, abans que la majoria del sector, i amb especial atenció a les persones amb discapacitat i el seu accés al comerç: invidents, mobilitat reduïda, autisme, etc. Llanas és promotor de la iniciativa que Barcelona sigui considerada la Capital Europea del Comerç de Proximitat.

La Fundació Mans a les Mans duu a terme una tasca imprescindible en l’educació, la formació i la integració sociolaboral d’infants, adolescents i joves, amb una forta implicació als barris de la Marina i tot Sants-Montjuïc des de fa més de 15 anys. La fundació neix el 2004 hereva de la trajectòria de l’Esplai Submarí i n’ha consolidat el projecte d’educar en el temps de lleure. Avui s’ha fet indispensable al nostre districte, amb nous projectes encaminats a dotar d’oportunitats infants i joves de 6 a 22 anys en situació de vulnerabilitat. Projectes com El Submarí, Imagina’t, Splai-T, ‘Vols un cop de mà’ o Pas Endavant els ha fet referents especialment en aquests llargs mesos de crisi on han acompanyat també les famílies i persones voluntàries intentant donar resposta a les necessitats més bàsiques, amb la col·laboració del teixit social, industrial i institucional dels barris.