FirEntitats al carrer!

26/05/2021 - 15:22

Aquest dissabte 29 de maig, més de 70 entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta omplen el carrer de Sants i Creu Coberta d'11 a 19 h en la 20a edició d'aquesta mostra associativa, encara limitada per la situació de pandèmia. L'any passat FirEntitats només va poder celebrar-se a les xarxes socials. Enguany, a més de la filera de carpes al carrer, es fan rutes guiades a Hostafrancs i la seu del Districte, i tota una programació d'activitats al passatge de Fructuós Gelabert:

12.00 h – Mini concerts de la Coral Sant Medir
12.35 h – Dansa amb La Compayia: ‘Concerto’
13.15 h – Actuacions musicals de l’Escola Farré
13.50 h – Amazones: exhibició de capoeira i dansa afrobrasilera
16.30 h – Teatre amb Donar Veu a la Memòria: ‘Viure en guerra. Infants sota les bombes’
17.00 h – Passatge poètic i cromàtic del Col·lectiu d’Artistes de Sants
17.30 h – Concert del Cor Infantil de l’Orfeó Atlàntida
18.00 h – Parlem de pensions amb la Marea Pensionista

Us convidem a passejar per les carpes de les entitats, a descobrir les activitats que protagonitzen, a conèixer iniciatives solidàries i també a participar al concurs fotogràfic de FirEntitats a Instagram: només cal seguir @Secretariat_SHB, fer fotografies de la mostra i publicar-les amb l’etiqueta #FirEntitats. El jurat en valorarà la qualitat, originalitat i representativitat i atorgarà dos premis el 4 de juny: un abonament de tres mesos a un dels centres esportius d’Atles Esports i la inscripció a un taller de Cotxeres-Casinet, a més d’un pack regal d’Atles. Consulteu les bases del concurs aquí.

A més aquest dissabte pots conèixer la història industrial d’Hostafrancs i de Sants amb la Rutapp, una gimcana tecnològica que comença a les 11.30 h a la carpa de la Federació d’Hostafrancs (davant del carrer de Llobet) i acaba a les 18.30 h a la carpa del Punt Multimèdia FAB. Cal inscripció prèvia. No et perdis l’apassionant història que t’explicaran els diferents personatges, fins que en descobreixis les claus. Hi ha dos premis de 75 € i se sorteja un dinar per a dues persones al restautant Can Coca de Sants.

Malgrat les dificultats pròpies de la situació sanitària que encara vivim, les entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta mantenen intactes les ganes de tornar al carrer, com recorda el lema d’aquesta 20a edició de FirEntitats: “Les entitats tornem al carrer!”. Ho fan per reconèixer tots els projectes que impulsa el teixit associatiu d’aquests barris, valorar la tasca del voluntariat que ho fa possible i apropar-se novament a la ciutadania. No hi falteu!