- Millora del Parc de l’Espanya Industrial
Pressupost: 850.000 euros. Vots: 3.351. - Reformem el camp esportiu Julià de Capmany per al criquet i esports minoritaris
Pressupost: 1.600.000 euros. Vots: 2.890. Presentació en vídeo. - Pacifiquem el Sants antic (perímetre: Sants | Gayarre | Gavà | Olzinelles)
Pressupost: 200.000 euros. Vots: 2.483. Presentació en vídeo. - Millorem els camins i entorns de la muntanya de Montjuïc
Pressupost: 850.000 euros. Vots: 2.413. Presentació en vídeo. - Pantalles LED multifunció a instal·lacions esportives
Pressupost: 70.000 euros. Vots: 1.824. Presentació en vídeo.
El govern municipal s’ha compromès a tirar endavant tots aquests projectes –76 a tota la ciutat, que representen 30 milions d’euros d’inversió als barris– abans que acabi el mandat.
La votació s’ha dut a terme al web Decidim.Barcelona durant els darrers 10 dies, a través del sistema de cistella de la compra, pel qual cada votant podia seleccionar tants projectes d’un districte com vulgués fins a esgotar el pressupost previst, amb un mínim de dues propostes. Per poder realitzar el procés amb tota la informació, amb anterioritat a la votació definitiva, es va dur a terme la concreció tècnica dels projectes per tal que tots (19 a Sants-Montjuïc) tinguessin una proposta tècnica i un pressupost previst el més realistes possible. Aquest pressupost previst mai superava la meitat de l’assignació total del districte (3.600.000 € a Sants-Montjuïc), com a mesura per garantir que es pogués seleccionar un nombre més elevat de projectes.
Alhora, cada votant podia participar en dos districtes: allà on estava empadronat i un altre de la seva elecció. Per aquest motiu, mentre que la xifra de persones que han votat és de 39.433, la suma total de votants als deu districtes de la ciutat ha estat de 55.076. A Sants-Montjuïc s’han registrat 9.294 votants, però el nombre total de vots emesos és de 34.187.
Pel que fa a la selecció dels projectes votats per la ciutadania, l’objectiu ha estat el d’esgotar al màxim l’assignació de cada districte. Per aquesta raó, en els casos que un projecte hagi obtingut més suports però el seu pressupost superés els diners disponibles en el propi districte un cop seleccionats els més votats, ha quedat seleccionat el projecte següent amb més vots que sí s’ajustés a l’import.
Ja a la fase de priorització, els projectes en equipaments educatius i entorns escolars, així com la pacificació de carrers i les propostes d’increment o millora de verd van ser la tipologia més habitual, cosa que s’ha mantingut amb les votacions definitives. En qualsevol cas, el repartiment decidit per la ciutadania s’ha produït de manera força equitativa, de manera que a pràcticament totes les categories temàtiques, fins i tot les menys representades, els correspon algun projecte finalment seleccionat.