Aquest dimecres hi ha ple

05/07/2021 - 10:41

Dimecres 7 de juliol, a les 18 hores, el Consell del Districte de Sants-Montjuïc es reuneix en sessió ordinària al Saló de Plens, amb la participació presencial de tots els consellers i conselleres. El plenari es pot veure en directe per internet en aquesta mateixa pàgina.

Atesa la situació sanitària actual, provocada per la pandèmia de covid-19, la sessió serà presencial per als membres del Consell però de caràcter no presencial per al públic. A través d’internet, podeu seguir el plenari en directe en aquest mateix web i a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona. A Twitter, l’etiqueta per comentar-ho és #PleSantsMont.

Aquests són els punts a tractar en aquesta sessió:

  • Mesura de govern: Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc 2021-2024.
  • Informe del regidor.
  • Propostes d’acord de la Comissió de Govern:
    1. Emetre informe preceptiu sobre la convocatòria per a l’adjudicació de 60 habitatges amb protecció oficial en règim general de lloguer assequible de la promoció ubicada al carrer de Cal Cisó, 47 i 49, i al carrer de Pontils, 10.
    2. Emetre informe preceptiu sobre la convocatòria per a l’adjudicació de 46 habitatges amb protecció oficial en règim general de lloguer social de la promoció ubicada al carrer de Cal Cisó, 47 i 49, i al carrer de Pontils, 10.
    3. Aprovar la modificació de l’art. 49 del Reglament d’Organització i Funcionament del Districte de Sants-Montjuïc, relatiu al nombre de consells sectorials, que a partir d’ara seran els següents:
    • Consell Sectorial de Convivència i Seguretat
    • Consell Sectorial d’Economia, Empresa i Ocupació
    • Consell Sectorial d’Urbanisme i Emergència Climàtica
    • Consell Sectorial d’Esports
    • Consell Sectorial de Cultura
    • Consell Sectorial de Salut
    • Consell Sectorial de Gent Gran
    • Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat
    • Consell Sectorial de Mobilitat
    • Consell Sectorial de Drets Socials i Habitatge
    • Consell Sectorial d’Educació
    • Consell Sectorial de Memòria Democràtica
    • Consell Sectorial de Joventut
    • Consell Sectorial de Gènere i LGTBI
    … i tots aquells altres que el Consell de Districte consideri convenients. Establir la seva composició bàsica d’acord amb allò que al respecte es preveu a l’article 48 del Reglament d’Organització i Funcionament del Districte de Sants–Montjuïc. Cada consell haurà d’elaborar el seu propi reglament de funcionament intern i sotmetre’l al plenari del Consell de Districte per a la seva aprovació.
  • Proposicions/declaracions de grup:
    – Grup Municipal ERC
    Que el govern insti l’Institut Barcelona Esports (IBE) a iniciar la redacció de l’avantprojecte per la construcció d’unes pistes de bàsquet als jardins de les Tres Xemeneies i que, en el termini de quatre mesos, el govern transmeti un informe sobre les actuacions que s’han fet al respecte.
    – Grup Municipal JxCat
    Instar el govern a que en el termini de dos mesos (principis de setembre) es convoqui una sessió monogràfica sobre el projecte Magòria on s’informi del calendari d’actuacions previst, de l’adequació del projecte arran de la proposta realitzada per la Taula d’Esports i de la viabilitat d’incloure en el projecte la construcció d’un Parc de Neteja. Sol·licitem que abans se’ns aporti la documentació que serà objecte d’estudi i treball durant la sessió.
    – Grup Municipal Cs
    Instem el govern i ens oportuns perquè s’implementi un Pla d’Actuació per a la plena inclusió i accessibilitat dels parcs infantils de Sants-Montjuïc, on es contempli:
    • L’actualització dels parcs infantils del districte.
    • La millora en el manteniment d’aquests parcs infantils.
    • Garantir la plena accessibilitat i inclusió als nostres parcs infantils.
    • La implantació de sistemes augmentatius i alternatius de comunicació (SAAC) a través de pictogrames o altres als parcs infantils, per ajudar els nens amb TEA a relacionar-se amb els seus iguals i per entendre millor les formes de joc.
    – Grup Municipal BxCanvi
    Que el govern elabori un estudi de quines són les voreres que han d’arreglar-se en els diferents barris i un calendari d’arranjaments perquè els veïns i veïnes puguin recórrer amb seguretat les voreres dels seus barris.
  • Precs:
    – Grup Municipal ERC
    Que el govern promocioni, informi i faci difusió del Servei SAI LGTBI i de les Entitats del Centre Municipal de Recursos LGTBI+, a través i en els diferents equipaments del Districte.
    – Grup Municipal ERC
    Que el govern dugui a terme, en el termini de sis mesos, les actuacions més adients (manteniment, inspeccions funcionals, desinfecció dels sorrals i instal·lació d’elements d’ombra) per tal de poder garantir un correcte manteniment i adequació de les àrees de joc infantil, a més de valorar-ne i executar la instal·lació de nous parcs en els barris més deficitaris del districte.
    – Grup Municipal JxCat
    Que se’ns informi de quina és la situació actual del projecte Casa de la Premsa, la previsió d’execució (calendari, terminis, redacció de projectes…) i quines han estat les gestions que s’han estat desenvolupant en els últims mesos.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern faci les obres de reparació del mur de les escales dels jardins de Laribal i de la barana de la Font del Gat i realitzi una auditoria de tots els elements artístics i arquitectònics de la muntanya que figuren en el catàleg patrimonial per tal de poder conèixer quin és el seu estat de conservació i realitzar les obres de preservació i reparació que siguin necessàries. Sol·licitem que un cop realitzada se’ns lliuri una còpia de l’auditoria.
    – Grup Municipal Cs
    Que el govern procedeixi a instal·lar rètols que indiquin l’entrada al Poliesportiu la Marina, ja que hi ha moltes persones que no saben situar aquesta entrada al carrer del Coure, la qual cosa provoca que nous usuaris o visitants puntuals tinguin dificultats per a accedir a la instal·lació. Aquesta situació podria solucionar-se amb alguna mena d’indicació que faciliti trobar correctament el lloc d’accés a l’equipament.
    – Grup Municipal Cs
    Que el govern, a través de Parcs i Jardins, procedeixi a arreglar l’esfondrament produït per una tempesta al novembre de 2018 als jardins de Laribal, situats a Montjuïc. Seria urgent solucionar la incidència ocorreguda en la part més pròxima a les escales del Generalife d’aquests jardins, ja que els enderrocs i pedres continuen estant en el mateix lloc, malgrat les queixes dels veïns, i després de tant de temps solament s’ha aconseguit que l’Ajuntament hi col·loqui una reixa metàl·lica, mesura totalment insuficient.
  • Preguntes:
    – Grup Municipal BxCanvi
    Quin cost tindran els nous mòduls de terrasses per a aquells restauradors que vulguin mantenir les terrasses a la calçada? Com es garantirà que els qui tenen terrasses a data d’avui en calçada i decideixin fer la inversió que es demanda continuïn tenint la llicència en els anys consecutius a la inversió? Quina subvenció es donarà als qui decideixin comprar aquests mòduls?
    – Grup Municipal BxCanvi
    Quan s’implementarà el “porta a porta” a Sants-Montjuïc? Quins canvis es realitzaran respecte al sistema de recollida implementat a Sant Andreu per evitar els problemes que s’han identificat en aquesta prova pilot?
  • Seguiment de proposicions o precs:
    – Grup Municipal ERC
    Que s’informi de l’estat d’execució de la proposició-declaració del Grup Municipal d’ERC aprovada en sessió del Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc de 16 de desembre de 2019:
    “El Districte de Sants-Montjuïc es compromet, en coordinació amb el Districte de les Corts, a treballar conjuntament amb l’Eix Comercial Sants-Les Corts en la visualització dels comerços associats, estudiant i implementant en el termini de sis mesos els projectes que l’eix comercial pugui proposar, destacant el caràcter de comerç de proximitat i la garantia als usuaris que aquesta pertinença implica, així com tots aquells que en el propi sentit es plantegin en el futur.”

Conforme al que s’estableix al Reglament d’Organització i Funcionament del Districte de Sants-Montjuïc, els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin poden intervenir per escrit sobre els punts de l’ordre del dia corresponents a la part d’impuls i control (proposicions i declaracions de grup, precs i preguntes). La sol·licitud i l’escrit d’intervenció s’ha de presentar a través d’aquest formulari abans de les 18 h de dimarts 6 de juliol.