Llibrestiu al barri fins a la nit

15/07/2021 - 11:18

Aquest dijous les llibreries celebren la primera edició del Llibrestiu, la festa d'estiu dels llibres. S'hi han sumat un centenar de llibreries de tot Catalunya, la meitat de les quals de Barcelona i quatre als barris de Sants-Montjuïc.

Els establiments munten parades al carrer, tancaran excepcionalment entre les 22 i les 23 h, i s’hi organitzen activitats que poden anar des de recitals de poesia fins a presentacions de novetats editorials. També hi haurà taules rodones, debats i concerts, i trobareu autores i autors signant les seves obres.

Aquesta és la relació de llibreries de Sants-Montjuïc que hi prenen part:

  • Barra/Llibre
    Carrer de Riego, 13 (Sants)
    19 h – Presentació d’Essència d’Irlanda, un petit recull de poemes d’Irlanda. Una experiència inoblidable que endinsarà l’autora en una transformació de la seva vida. Amb Laura Collado (autora), Marta i Imma Forment (editores) i Jordi Albero (músic).
    21 h – ‘Incomunicats’, un espectacle que fusiona l’electrònica i la poesia de la mà dels rapsodes de La Mordida i les bases de Dani Ites.
    I a més a més, parada de llibres davant de la botiga fins a les 22 h.
  • Abacus Sants
    Carrer de la Creu Coberta, 93 (Mercat d’Hostafrancs)
    17 h – Vine a conèixer el procés de creació per escriure una història, a partir de la col·lecció de llibres “El blog de la Joana i l’Èric”, amb el seu autor, Isaac Palmiola. Inscripció obligatòria a través d’aquest formulari.
  • La Carbonera
    Carrer de Blai, 40 (el Poble-sec)
    De 17 a 22 h, parada de llibres al carrer amb vermut, fresqueta i un Trivial literari per a totes les edats.
  • Ixorai Llibres
    Placeta de Ramon Torres Casanova, a l’inici dels jardins de la Rambla de Sants
    Trobada-signatura d’autors locals.

Llibrestiu és una iniciativa conjunta de la Cambra del Llibre de Catalunya, del Gremi de Llibreters de Catalunya i de CEDRO, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments, entre els quals hi ha el de Barcelona. Feia temps que el sector cercava un quart esdeveniment àlgid en el calendari anual, que se sumés a Sant Jordi (abril), La Setmana del Llibre en Català (setembre) i l’època de Nadal (desembre).