Pregó emotiu d'una metgessa i un pastisser santsencs

26/08/2021 - 14:43

Joan Galimany i Marta Sorribes, directora del CAP Numància, han protagonitzat un inèdit pregó a duo amb què la Festa Major de Sants reconeix la tasca dels sectors sanitari i del comerç durant la pandèmia. També era diferent l'escenari d'aquest pregó, els jardins de Can Mantega, on en aquesta edició tan especial de la Festa Major s'ha instal·lat l'espai de les activitats unitàries.

La metgessa de família Marta Sorribes i el pastisser Joan Galimany han explicat en primera persona l’esforç dels darrers mesos, i també les ganes de continuar i de lluitar, de reinventar-se, de resistir, cadascú des de la seva posició. “Hi ha hagut moments que hem tingut por”, ha explicat la metgessa Marta Sorribes, “però també hem après a treballar en equip i la pandèmia ens ha reforçat”, ha dit. I el pastisser de la Kessler-Galimany: “Tenim clar que volem tirar endavant”.

Tant Sorribes com Galimany han animat la gent de Sants a passejar pels carrers que han fet decorats, perquè “serà la vostra manera d’agrair-los la seva feina i el seu compromís” –ha dit Galimany–, i viure la festa “amb alegria, com una recompensa gaudint dels retrobaments i amb respecte”, ha afegit Sorribes. Tots dos han mostrat el seu profund agraïment a la Federació de Festa Major de Sants per haver estat escollits pregoners, i per haver fet possible una nova edició de la Festa Major de Sants.

Salutacions institucionals

També ha participat en la benvinguda a les festes de Sants l’alcaldessa, Ada Colau, que ha recordat la necessitat de “gaudir de la festa respectant totes les mesures sanitàries i els protocols, recollint allò que embrutem i respectant el descans dels veïns”. Colau ha defensat que “en aquestes festes no hi sobra ningú” i ha subratllat que un dels aprenentatges que ens ha donat aquesta pandèmia és el de la necessitat de cuidar-nos els uns als altres.

La presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté, ha felicitat la Federació de la Festa Major de Sants per tornar a omplir el barri amb tots els colors, com els del cartell dissenyat enguany per Enrique Molina Puyo, i així recuperar una mica de la normalitat que enyorem.

El vicepresident de la Festa Major de Sants, Pol Bridgewater, ha lamentat que la covid-19 ens robés un any de festa major i també s’endugués veïns tan implicats en aquestes festes com Amadeu Soler i Antonio Piqué. Enguany Bridgewater espera una petita gran Festa Major, segura però viva, i lliure d’agressions masclistes, racistes o homòfobes.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha tornat a felicitar tots els carrers de la Festa Major de Sants per demostrar un cop més que “la cultura popular és segura”, gràcies precisament al seu treball i esforços organitzatius perquè així sigui. Serra ha clos l’acte demanant als homes que rebutgin tota actitud masclista, fins i tot les dels altres, perquè totes (les dones) puguin gaudir de la Festa Major de Sants amb la mateixa llibertat.

Prèviament a l’acte de lectura del pregó, el públic ha pogut gaudir al mateix espai de l’espectacle de dansa contemporània Sal/ino a càrrec de la companyia Tània/Albert. La Festa Major de Sants ha començat enguany el mateix dia de Sant Bartomeu (24 d’agost), que és el patró del barri. Al matí s’han fet les ofrenes florals a Sant Bartomeu a l’església de Santa Maria de Sants i al Mercat de Sants.