Comencem el curs descobrint els barris de Sants, Les Corts i Sarrià amb el Barnatresc

03/09/2021 - 13:59

El cicle de Caminades Barnatresc reprèn l’activitat en aquest inici de curs. Així, durant el mes de setembre, hi ha programada una nova caminada que permetrà a tothom qui ho desitgi descobrir els barris de Sants, Les Corts i Sarrià, fent exercici físic. A diferència de les últimes caminades realitzades enguany, aquesta nova caminada recupera una part del funcionament habitual amb un format presencial, que comptarà amb sortides i arribades controlades i esglaonades. A més a més, també es mantindrà la caminada virtual.

 

Caminada presencial

La caminada Barnatresc presencial de Sants, Les Corts i Sarrià se celebrarà el diumenge 12 de setembre. Per tal de complir amb totes les mesures preventives contra el contagi de la covid-19, es realitzaran quatre torns de sortida, amb un màxim de 250 persones per torn. A més, els i les participants hauran d’evitar arribar al punt de sortida amb massa anticipació per frenar l’acumulació de persones. Aquesta caminada no comptarà amb control de pas ni avituallaments, pel que els i les participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per dur a terme l’activitat.

Per participar en aquest format és necessari formalitzar prèviament la inscripció,  indicant el torn en què es vol realitzar l’activitat. Així, quan s’obri la inscripció només estaran accessibles el primer torn (de 8.00 a 8.30 hores) i el segon torn (de 8.30 a 9.00 hores). Una vegada plens aquests dos primers horaris, s’obriran les inscripcions pels dos torns posteriors: tercer torn (de 9.00 a 9.30 hores) i quart torn (de 9.30 a 10.00 hores).

Vull inscriure-m’hi!

 

Caminada virtual

Una vegada celebrada la caminada presencial, arribarà el moment de la caminada virtual, que es realitzarà del dilluns 13 al diumenge 26 de setembre. Tot i no tenir senyalització física, les persones participants podran seguir-ne el recorregut mitjançant  l’aplicació mòbil Barnatresc Virtual.

Totes dues caminades  puntuaran per a l’obtenció de pins, guardó amb el qual es premia la fidelitat dels/les caminants a final d’any.  No obstant això,  si es realitzen totes dues caminades, sols comptarà com una participació.

 

FITXA TÈCNICA DE LA CAMINADA PRESENCIAL

Lloc de sortida i arribada: Pg. Sant Antoni – Drac (entre l’estació de Sants i el parc de l’Espanya Industrial). Metro L3 i L5 Sants-Estació.

Hores de sortida: Primer torn de 8.00 a 8.30 hores. Segon torn de 8.30 a 9.00 hores. Tercer torn de 9.00 a 9.30 hores. Quart torn de 9.30 a 10.00 hores.

Hora límit d’arribada: 14.00 hores

Distància: 10,5 km aproximadament

Durada aproximada: 3.00 hores

Desnivells: poc significatius

Itinerari: Estació de Sants (Drac) (1), pg. Sant Antoni,  pl. Joan Peiró, c. Vallespir, pl. del Centre, c. Berlín, c. Nicaragua, parc de les Corts (2), travessera de les Corts, pl. Dr. Ignasi Barraquer, c. Fra Luis de Granada, av. Diagonal, pl. Francesc Macià, av. Pau Casals, jardins Eduardo Marquina (Turó Park) (3), c. Francesc Pérez Cabrero, pl. Sant Gregori Taumaturg, c. Nou Mèxic, c. Dr. Fleming,  av. Sarrià, pl. Prat de la Riba (4), jardins Joan Vinyoli, pg. Sant Joan Bosco, c. Bonaplata, c. Caponata, c. Trinquet, jardins Vil·la Cecília (5), jardins Vil·la Amèlia (6), c. Eduardo Conde, c. Manuel Girona, c. Jiménez i Iglesias (Jardins Font dels Ocellets (7), pl. Pius XII, av. Joan XXIII, Camp Nou (8), c. Arístides Maillol, c. Riera Blanca, carretera de Sants, c. Sugranyes, pl. Olivereta (9), c. Sugranyes, c. Antoni de Capmany, rampa a la rambla de Badal, jardins de la rambla de Sants (parc elevat sobre el ferrocarril) (10), placeta de Ramon, c. de Sants, pg. Sant Antoni, pl. Joan Peiró i Estació de Sants (Drac) (11).

 

Cicle de caminades Barnatresc

El cicle de caminades Barnatresc és un programa anual de caminades no competitives i aptes per a totes les edats que promou una activitat saludable, senzilla, i oberta a tothom. En termes generals, els itineraris són d’una longitud mitjana d’entre 10 i 15 quilòmetres, i se’n realitza gairebé una cada mes.