Diàlegs des de la diversitat religiosa de Sants

28/09/2021 - 08:00

Diverses comunitats religioses de Sants-Montjuïc han elaborat un vídeo per mostrar la diversitat religiosa d'aquests barris i trencar prejudicis. Coordinat a través del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Sants i la Marina, i de l'Associació d’Amics de la UNESCO pel Diàleg Interreligiós (AUDIR), el vídeo es va presentar ahir en un acte compartit al Saló de Plens del Districte de Sants-Montjuïc.

Al vídeo, diversos membres del grup de diàleg interreligiós del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Sants, Hostafrancs i la Marina responen preguntes relacionades amb les seves tradicions religioses o conviccions, com ara:

  • Com vas entrar formar part d’aquesta tradició religiosa?
  • Com et fa sentir pertànyer a aquesta religió?
  • En què consisteix la teva religió?
  • Quines són les principals celebracions de la vostra tradició religiosa?
  • Creus que hi ha vida després de la mort?
  • Existeix el paradís i l’infern en la vostra religió?
  • Què creus que tenen en comú totes les religions? Què els uneix?

L’objectiu del vídeo és donar a conèixer la diversitat religiosa de Sants-Montjuïc i lluitar contra
prejudicis, estereotips i discriminacions relacionades amb el fet religiós, així com promoure la
cultura del diàleg i la pau.

El camí del diàleg interreligiós

El Grup de Diàleg Interreligiós de Sants-Hostafrancs es va començar a reunir a mitjan novembre de 2017, després d’un treball previ per contactar amb comunitats de les diferents tradicions i confessions de Sants, Hostafrancs i Badal. Ara hi participen l’Associació Dones Musulmanes AC, l’Església Adventista Cristians del Setè Dia, Budista ZEN, la Parròquia del Sant Àngel Custodi, l’Església Evangèlica C29, l’Església Evangèlica de Sants, el Saló del Regne dels Testimonis de Jehovà i diverses persones atees.

Aquest Grup de Diàleg s’emmarca en el projecte de grups de diàleg de Barcelona, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i gestiona l’associació AUDIR. Aquesta iniciativa compta amb grups de diàleg als barris del Besòs i el Maresme, Gràcia, Nou Barris i la seva Zona Nord, a més d’aquest de Sants-Montjuïc. Ahir a la presentació del vídeo ‘Diàlegs des de la diversitat religiosa de Sants’ van intervenir el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali, i el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra.