El cos dels bombers i bomberes de Barcelona comença amb tu!

04/10/2021 - 09:41

Aquesta setmana es posa en marxa una nova campanya del cos de bombers i bomberes de Barcelona, per tal que la ciutadania conegui millor les seves funcions i recursos, així com què fer en cas d'incendi domèstic o com prevenir-los.

 

La imatge tradicional dels bombers i bomberes que apaguen focs s’ha anat transformant
progressivament cap a la d’uns professionals que intervenen en salvaments, en situacions d’auxili, en incidents tecnològics, en fuites químiques, o que vetllen perquè en la planificació d’esdeveniments s’atenguin adequadament uns riscos i escenaris cada cop més complexos.

D’altra banda, les tasques preventives enfront aquestes situacions van agafant més protagonisme en les seves funcions; com es fa palès en el treball pedagògic que fan a les escoles, en els assessoraments i formacions de prevenció impartides a diferents col·lectius, o en els diferents tipus de plans d’emergència que elaboren.

Amb aquesta filosofia, avui s’engega una campanya de comunicació, per donar a conèixer a la ciutadania que el cos de bombers desenvolupa una important tasca pel que fa a la prevenció de sinistres en general, i d’incendis en particular; amb quins recursos compta per fer-ho; i que és possible prevenir els incendis domèstics, que són els que afecten més directament i a prop de la ciutadania.

La campanya s’ha treballat amb l’assessorament del Departament d’Interculturalitat i Pluralisme Religiós municipal, per tal d’arribar al màxim nombre de persones possible elaborant materials amb consells de prevenció i d’autoprotecció en català, castellà, àrab, anglès, urdú i xinès.

Més informació