Aquest dijous hi ha ple

04/10/2021 - 11:33

Dijous 7 d'octubre, a les 18 hores, el Consell del Districte de Sants-Montjuïc es reuneix en sessió ordinària al Saló de Plens, amb l'aforament limitat per garantir les condicions de seguretat contra la covid-19.

A través d’internet, podeu seguir el plenari en directe en aquest mateix web i a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona. A Twitter, l’etiqueta per comentar-ho és #PleSantsMont.

Aquests són els punts a tractar en aquesta sessió:

  • Informe relatiu a l’evolució de la mesura de govern d’emergència climàtica.
  • Informe del regidor.
  • Propostes d’acord de la Comissió de Govern:
    1. Emetre informe preceptiu sobre el Pla Especial Urbanístic Integral per a l’equipament d’allotjament dotacional destinat a residència d’estudiants a la riera Blanca, 149, promogut per Alba Spanish Propco 3 SLU.
    2. Emetre informe preceptiu sobre el Pla Especial Urbanístic Integral i de Millora Urbana per a l’equipament d’allotjament dotacional destinat a residència d’estudiants a l’avinguda del Paral.lel, 25-37, promogut per Alba Spanish Propco 1 SLU.
    3. Emetre informe preceptiu sobre la denominació de “jardins de Ramon Margalef i López” per a l’espai ubicat entre el passeig de Minici Natal i l’avinguda de l’Estadi, actualment anomenat “jardí d’Aclimatació de Barcelona”.
  • Proposicions/declaracions de grup:
    – Grup Municipal ERC
    Que el Consell Plenari de Sants-Montjuïc acordi adoptar les següents mesures:
    1. Elaborar un informe que contingui les afectacions, incidències i queixes dels darrers sis mesos de les que tingui constància el Districte relatives a l’incivisme, problemes de convivència i altres actes relacionats.
    2. Convocar urgentment, en un termini màxim de 15 dies, els òrgans de participació del Consell de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, així com un Consell de Barri extraordinari dels barris afectats per retre compte al veïnat i treballar transversalment possibles mesures a adoptar per garantir que no tornin a succeir els fets exposats anteriorment.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern del districte presenti al Plenari del Consell de Districte del desembre de 2021 una mesura de govern orientada a la promoció de la llengua catalana entre els joves del districte tenint en compte els entorns educatius, culturals i comercials.
    Que la mesura de govern detalli les mesures específiques per promoure l’ús del català als entorns prèviament esmentats i els indicadors amb els quals es mesurarà el seu impacte, amb l’objectiu de revertir la situació que es viu al conjunt de la ciutat pel que fa a l’ús habitual de la llengua catalana.
    – Grup Municipal Cs
    Instem el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc a:
    Primer – Mostrar tot el nostre suport als mitjans de comunicació de Sants-Montjuïc i reconèixer la seva feina com a essencial per al foment de la cohesió entre els veïns dels barris, els sectors i el teixit social del districte.
    Segon – Garantir els recursos humans, econòmics, logístics i, si s’escau, proporcionar els espais o locals adients dins del districte, perquè els mitjans de comunicació de Sants-Montjuïc puguin seguir desenvolupant la seva tasca informativa amb totes les garanties de continuïtat.
  • Precs:
    – Grup Municipal ERC
    Que el govern del Districte concreti en un document com es reforçarà el servei de neteja al districte de Sants-Montjuïc, quines actuacions es duran a terme per garantir el manteniment de l’espai públic i amb quants recursos humans i pressupostaris comptarà.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc exposi quines són les actuacions que ha desenvolupat recentment en la zona dels jardins del Mirador del Poble-sec i es comprometi a realitzar-hi obres de millora de la pavimentació i la il·luminació. Sol·licitem, en aquest mateix sentit, que insti el departament competent, ja sigui Parcs i Jardins o els serveis de neteja, a realitzar de manera periòdica les tasques de neteja i manteniment per evitar que es torni a degradar l’entorn.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern municipal, en el termini de tres mesos, ens presenti un estudi sobre l’estat i tipologia de les calçades i voreres al districte de Sants-Montjuïc. Demanem que a l’estudi s’incorporin el nombre i la localització dels elements viaris com bancs, jardineres, coixins berlinesos i boles de formigó.
    – Grup Municipal Cs
    Que el govern del Districte procedeixi a prendre les mesures necessàries per millorar la situació de la plaça de Las Navas, davant les constants queixes veïnals i de les entitats del Poble-sec pels continus actes incívics, sorolls, brutícia, botellots, música fins a altes hores de la nit, restes de vidres trencats, restes d’orina a la plaça, baralles, etc. Cal remarcar que tots aquests fets han empitjorat en els últims mesos, però és una queixa constant que no ha estat solucionada, tal com portem reclamant des de Ciutadans fa anys.
  • Preguntes:
    – Grup Municipal ERC
    Quin és l’estat d’execució a data d’avui de l’acord i pla de xoc pactat enguany amb Endesa, accions dutes a terme al nostre districte fruit de l’acord, especialment en l’estudi de la xarxa de baixa tensió per saber on cal actuar i als 22 punts ja assenyalats en l’acord, i quina previsió d’actuació resta pendent de realitzar que inclogui també la detecció de les punxades de subministre causants d’un elevat número de talls de llum als veïns i veïnes i un greu perill per totes i tots aquests?
    – Grup Municipal Cs
    S’ha estudiat per part del govern del Districte alguna mesura per permetre la millora de la protecció dels locals històrics que estan dins del conjunt especial del carrer de Sants i la Creu Coberta, en el catàleg de patrimoni, o que estan afectats per la normativa referent al “cos sortint” de l’edifici, perquè puguin tenir l’opció de millorar la protecció dels seus negocis amb alguna actuació puntual (com per exemple posar una reixa o una persiana metàl·lica) en les entrades de les seves façanes, ja que ara mateix no se’ls hi permet fer-ho, malgrat tot el vandalisme i incivisme que estan patint durant aquestes últimes dates?
  • Seguiment de proposicions o precs:
    – Grup Municipal ERC
    Que s’informi de l’estat d’execució de la proposició del Grup Municipal d’ERC aprovada en sessió del Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc de 9 de juliol de 2020:
    “1. Sensibilitzar la població fomentant la bona convivència entre veïns i veïnes del districte amb una campanya per al respecte mutu entre orígens i cultures consubstancials.
    2. Planificar i custodiar sessions gratuïtes d’ús i correcció del llenguatge inclusiu com a principal eina de comunicació, per a una convivència participativa i intercultural.
    3. Liderar i assumir com a Districte les tasques de pedagogia, prevenció, mediació i derivació de situacions preconflictives entre veïns i veïnes de Sants-Montjuïc.
    4. Conscienciar en clau d’incentiu els membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona sobre el tracte equitablement responsable en l’exercici de la noble tasca del manteniment de la bona convivència pacífica.
    5. Preconitzar l’interès pel respecte de les normes establertes com a garantia de la bona conducta exigible als ciutadans i a càrrec dels cossos de seguretat de la competència d’aquest districte.
    6. Procedir a l’estricta aplicació de les sancions administratives pel no compliment dels deures cívics dels ciutadans/es, nogensmenys per vulneració de drets ciutadans.
    7. Acompanyar i assessorar les víctimes del tracte humà lesiu a la condició humana combatent la impunitat que suposa desemparament, en especial el dels grups més vulnerables.”
    – Grup Municipal JxCat
    Que s’informi de l’estat d’execució de la proposició de Grup Municipal de JxCat aprovada en sessió del Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc d’11 de març de 2021:
    “Que el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc acordi instar el Govern Municipal a crear una Taula de Serveis Socials que compleixi amb els següents requisits:
    1. Estarà composada per les diferents entitats i xarxes ciutadanes que treballen al districte, representants dels diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció Territorial de Serveis Socials, així com la representació tècnica que es consideri adient.
    2. Aquesta Taula s’haurà de reunir amb caràcter trimestral.
    3. A cada sessió de la taula es presentarà per part de l’Ajuntament un informe detallat que reculli les atencions que des de Serveis Socials de Barcelona s’han fet, la tipologia d’atencions realitzades i la quantitat d’ajudes a l’alimentació sol·licitades i concedides.
    – Grup Municipal Cs
    Que s’informi de l’estat d’execució del prec del Grup Municipal de Cs acceptat en sessió del Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc del 7 de juliol de 2021:
    “Que el govern del Districte procedeixi a instal·lar rètols que indiquin l’entrada al Poliesportiu la Marina, ja que hi ha moltes persones que no saben situar aquesta entrada al carrer del Coure, la qual cosa provoca que nous usuaris o visitants puntuals tinguin dificultats per a accedir a la instal·lació. Aquesta situació podria solucionar-se amb alguna mena d’indicació que faciliti trobar correctament el lloc d’accés a l’equipament.”

Conforme al que s’estableix al Reglament d’Organització i Funcionament del Districte de Sants-Montjuïc, els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin poden intervenir per escrit sobre els punts de l’ordre del dia corresponents a la part d’impuls i control (proposicions i declaracions de grup, precs i preguntes). La sol·licitud i l’escrit d’intervenció s’ha de presentar a través d’aquest formulari abans de les 18 h de dimecres 6 d’octubre.