El Pantalla Barcelona torna a Cotxeres

28/10/2021 - 09:53

La setena edició del Festival Pantalla Barcelona presenta aquesta tardor el millor cinema rodat o produït a Barcelona als centres cívics de la ciutat de la mà de l’Institut de Cultura de Barcelona i de la Barcelona Film Commission. Cinc de les 66 projeccions de tota la ciutat es fan a les Cotxeres de Sants durant els mesos de novembre i desembre.

«La hija de un ladrón»
Dimecres 3 de novembre, a les 19.30 h
Presentació a càrrec de la directora de la pel·lícula Belén Funes.
La Sara ha estat sola tota la seva vida. Té 22 anys i un nadó; el seu desig és formar una família al costat del seu germà petit i el pare del seu fill, en Dani. El seu pare, Manuel, després d’anys d’absència i en sortir de la presó, decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle en els seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d’ella i del seu germà.

«Una mujer fantástica»
Dimecres 10 de novembre, a les 19.30 h
Projecció amb col·loqui posterior a càrrec de membres activistes de la Fundació Acathi (Asociación Catalana por la Integración de Homosexuales, Bisexuales y Transexuales Inmigrantes).
La Marina és una jove cambrera i aspirant a cantant; l’Orlando és propietari d’una impremta. Tots dos planegen un futur junts. Quan l’Orlando mor sobtadament, la Marina es veu obligada a enfrontar-se a la seva família i a la societat per a demostrar el que ella és: una dona complexa, forta, honesta… fantàstica.

«Adú»
Dimecres 1 de desembre, a les 19.30 h
Projecció amb presentació per part de l’actriu Bella Agossou i col·loqui posterior.
En un intent desesperat per aconseguir arribar a Europa i agotzonats davant d’una pista d’aterratge al Camerun, un nen de sis anys i la seva germana gran esperen per colar-se en els cellers d’un avió. No gaire lluny, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d’un elefant, mort i sense ullals. No només ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó que també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla nouvinguda d’Espanya. Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per enfrontar-se a la furibunda munió de subsaharians que ha iniciat l’assalt a la tanca. Tres històries unides per un tema central, en les quals cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.

«Las niñas»
Dimecres 15 de desembre, a les 19.30 h
Projecció i col·loqui posterior a càrrec de Raquel Miralles i Clàudia Caparrós, membres de CRISI i expertes en filosofia, feminismes i cinema.
La Celia, una nena d’11 anys, estudia en un col·legi de monges de Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya nouvinguda de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i dels Jocs Olímpics de l’any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

Els espais on es faran les projeccions compleixen les mesures de prevenció, seguretat i limitació d’aforament determinades per les autoritats sanitàries per fer front a la covid-19. A fi de poder complir amb aquesta normativa d’aforament serà imprescindible reservar les entrades per assistir a les projeccions que, com és habitual, continuen sent gratuïtes. En el cas específic de les pel·lícules que es presentaran a les Cotxeres de sants, podreu reservar les vostres entrades de forma anticipada aquí. Així mateix, el dia de les sessions serà obligatori l’ús de mascaretes o l’entrada i la sortida esglaonada dels espectadors, seguint les ordres del personal d’acomodació.