Digues la teva sobre la nova terminal logística del Port

01/12/2021 - 11:40

El Port de Barcelona té previst el desenvolupament de tota una terminal logística intermodal rere els nous molls guanyats al sud amb el desviament del riu Llobregat. Per fer-ho possible, la Generalitat de Catalunya impulsa ara el Pla Director Urbanístic (PDU) de la zona, a cavall entre els termes municipals de Barcelona i el Prat de Llobregat.

El procés de redacció del PDU contempla un procés informatiu i participatiu en què s’expliquen els principals condicionants del projecte i a la vegada es recullen aportacions o comentaris de les persones i entitats participants que ajudin a enriquir i millorar la proposta. Aquest procés s’ha iniciat recentment i tot el veïnat de la Marina i treballadors/es de la Zona Franca esteu convidats a participar-hi, d’entrada, a través de l’espai web participa.gencat.cat, on podeu consultar tota la informació sobre el projecte, així com fer-hi propostes.

Aquest mes de desembre, també es preveu la realització d’un taller de debat presencial al ZAL Port – Service Center (avinguda dels Ports d’Europa, 100, Barcelona). Per assistir-hi cal que us inscriviu prèviament a través del següent enllaç:

L’ampliació sud i el trasllat de l’activitat comercial i logística representa un augment en el tràfic de mercaderies del port, la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i els polígons Pratenc i de la Zona Franca. D’aquí sorgeix la necessitat d’uns nous accessos viaris i ferroviaris i en concret de la Terminal Logística Intermodal del Port, per un trasllat més eficient i sostenible de mercaderies, en la que es proposa el canvi modal de camió a ferrocarril.

A més de noves vies (per a camions, però sobretot per a trens de mercaderies), la construcció d’aquesta terminal logística intermodal comporta el reordenament de més de 21 hectàrees d’espais lliures, especialment a l’antiga llera del Llobregat i a la riba esquerra de la nova, com a nous espais d’ús ciutadà i zones de transició amb els espais naturals protegits del delta. Com a veïnes i veïns del Port de Barcelona, interessats en el desenvolupament del vostre entorn i especialment en la definició dels usos i caràcter d’aquests nous espais públics, us animem a participar de manera activa en aquest procés participatiu.