Nadal als centres cívics i equipaments de Sants-Montjuïc

07/12/2021 - 13:23

Vols aprendre a cuinar, fer galetes o guarnir casa teva per als àpats familiars? O t'estimes més gaudir de les músiques del Nadal en directe? Apunta-t'hi!

Aquestes setmanes prèvies al Nadal, els centres cívics de Sants-Montjuïc organitzen cursos i tallers per deixar ben guarnida la casa i els àpats: al de la Font de la Guatlla ensenyen a fer decoracions en macramé (dimarts 14, 18 h), estampació ecològica (dimecres 15, 18 h), figures de papiroflèxia (dijous 16, 16 h) i aperitius nadalencs “per triomfar” (dijous 16, 18.30 h). A la Casa del Rellotge preparen guarniments comestibles o de paper per a l’arbre de Nadal (dijous 16, 17.30 h). Al Centre Cívic El Sortidor proposen cuinar galetes de Nadal saludables i sostenibles (dissabte 11), mentre que al Centre Cultural Albareda ens conviden a un taller de reciclatge creatiu (divendres 17, 17.30 h).

Una altra destinació per aprendre durant aquest mes de desembre és el Punt Multimèdia Fab Casa del Mig, on ensenyen a elaborar objectes clàssics com marcs nadalencs de fotos o postals de Nadal amb les últimes tecnologies com el disseny làser i els leds i cinta conductiva, respectivament (del 20 al 22 de desembre a les 18 h).

Si preferiu les propostes culturals i musicals, el Concert de Nadal de l’Espai Veïnal Química, amb el Grup Folk Montjuïc, la Coral de Sant Cristòfol i La Marina Sona, té lloc divendres 17 a les 18 h a la Sala Pepita Casanellas. L’endemà al Poble-sec, al Centre Cívic El Sortidor, conviden al concert Cordes de Nadal (18 de desembre, 19 h).

Al Centre Cívic La Cadena mostren amb l’exposició Nadal en paraules quins sentiments generen en la quitxalla aquestes festes tradicionals (fins al 14 de gener). I el Centre Cívic Font de la Guatlla ens porta dilluns 20 l’espectacle familiar Explica’m un Nadal (18 h), en què en Moi explica un parell de contes i canta algunes cançons nadalenques acompanyat d’una guitarra; i dimecres 22 (també a les 18 h), el gran Concert de Nadal per a la gent gran de la Font de la Guatlla, a càrrec del baríton Ulises que presenta ‘Desde el fondo de mi alma’.

Finalment, la Lleialtat Santsenca acull de dilluns 27 a dimecres 29 de desembre un Cabaret de Nadal internacional que barreja circ, clown i humor. Cadascun d’aquests tres dies, a les 17 h, podeu gaudir dels números d’Amelia Cadwallader (hula hoop), Gina Segura (clown), Jessica Arpin (antipodisme i acrobàcies) i Josue Bolaños (malabars).