Voleu desfilar a la Rua del Carnaval de Sants? [RUA SUSPESA]

22/01/2022 - 10:45

El Districte de Sants-Montjuïc i el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta treballen en la preparació de la Rua del Carnaval de Sants, prevista per dissabte 26 de febrer al carrer de Sants i la Creu Coberta, amb les restriccions que comporti la pandèmia de covid-19. Per poder desfilar-hi, cal presentar la fitxa de la comparsa abans de dilluns 10 de gener a les 19 h i complir tot un seguit de requisits establerts per l'organització. La fitxa es pot lliurar presencialment al Centre Cívic Cotxeres de Sants (c. Sants, 79) o per correu electrònic a cotxeres-casinet@secretariat.cat. [FINALMENT, LA RUA S'HA SUSPÈS PER LA SITUACIÓ PANDÈMICA]

Poden desfilar a la rua dues modalitats de comparses:

  • Entitats amb la seu als barris de Sants, Hostafrancs, la Bordeta o Sants-Badal (segons el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya), amb un mínim de dos anys al territori.
  • Grups de veïns i veïnes, la majoria dels quals siguin empadronats als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Hi podrà haver fins a dues comparses de la mateixa modalitat temàtica. Si se’n presenten més de dues sol·licituds, s’acordarà la participació de cada comparsa a través d’un sorteig públic. Les entitats que hagin estat seleccionades per sorteig en una edició no podran participar en l’edició següent, en cas que sigui necessari fer sorteig també en la propera edició.

La participació a la rua és completament gratuïta. L’organització es reserva el dret de limitar el nombre total de comparses participants. El jurat està format per un membre de cada comparsa i tres del Col·lectiu d’Artistes de Sants. Hi ha quatre premis:

  • Trofeu a la millor comparsa
  • Trofeu a la millor coreografia
  • Trofeu al millor vehicle
  • Trofeu a la comparsa més crítica: premi Jordi Joan Alsina

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic el mateix dia de la rua, després de la deliberació del jurat, al web de Cotxeres-Casinet. L’acte de lliurament de premis se celebrarà el dimecres de cendra a l’Auditori de Cotxeres de Sants.

Condicions de la desfilada:

  • La potència dels equips de música es limita entre 600 i 2.000 watts.
  • El nombre màxim de persones per comparsa es limita a 100, amb l’exempció de les infantils per tal de promocionar la participació d’escoles, AMPA, entitats de lleure, etc.
  • Les comparses no s’han de separar de la comparsa que porten al davant, per evitar que el públic envaeixi el pas de la rua i assegurar així el ritme de circulació constant.
  • Les comparses es comprometen a assistir a la reunió tècnica de preparació i acomplir totes les instruccions tècniques que determini l’organització.
  • L’organització (Ajuntament i Secretariat) es reserva el dret de convidar fins a tres comparses.
  • La participació a la rua comporta l’acceptació plena d’aquestes bases. Qui no compleixi la norma serà penalitzat i no podrà participar en les properes edicions de la Rua de Sants. L’incompliment de les indicacions que donin els membres de l’organització, abans i durant la rua, també podrà ser motiu de penalització.
  • Aquestes bases poden ser modificades a causa de les restriccions derivades de la covid-19.