Criteris transversals: perspectiva ecosocial, consum responsable i perspectiva intercultural

25/01/2022 - 15:04

El novembre de 2021 es publicaren al BOPB les noves bases reguladores de la convocatòria general de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona per a la realització de projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat. Aquestes bases s'aplicaran ja en la convocatòria del 2022, així com a les successives fins que es tornin a modificar.

Les noves bases reguladores de la convocatòria general de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona, regulen i estableixen la normativa de les subvencions: qui pot sol·licitar la subvenció, quina documentació cal presentar, quins són els requisits per a optar-hi, quantia i conceptes subvencionables, etc.

En aquest nou marc, s’inclouen nous criteris transversals sobre perspectiva ecosocial, de consum responsable i la perspectiva intercultural. Aquests nous criteris suposen 0,4 punts per cadascun en les valoracions del projecte.

El projecte cal que incorpori, en les diverses fases, accions concretes amb beneficis ambientals i socials. Per exemple, el foment de l’alimentació sostenible, l’ambientalització d’esdeveniments, l’ús d’energies renovables, la contractació i la compra sostenible de serveis i productes (inclosa l’economia social i solidària i la compra local), el foment del transport públic, la prevenció de residus, etc.

Aquests criteris, treballats per l’Espai Consum Responsable i L’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, s’afegeixen al ja existent sobre perspectiva de gènere, que també sumen 0,4 punts en les valoracions. Els nous criteris ja s’apliquen a la convocatòria de subvencions d’activitats i serveis de districte i de ciutat (fins al 27 de gener).

Per conèixer les especificitats de cada àmbit i programa, consulteu el següent enllaç que ha preparat Torre Jussana així com la guia de suport.