Passegem per l'avinguda de Madrid i el carrer de Berlín

07/03/2022 - 12:44

Dins del procés participatiu per definir el projecte de reforma de l'eix de l'avinguda de Madrid i el carrer de Berlín, us convidem a participar en una passejada exploratòria per reflexionar sobre el terreny sobre les experiències i necessitats quotidianes en aquest espai públic, identificant i analitzant els aspectes que faciliten o dificulten el nostre dia a dia, des de la perspectiva de gènere i interseccional.

Al web Decidim.Barcelona pots apuntar-te a la passejada de dilluns 14 de març o bé a la de dijous 24. Totes dues tindran lloc entre les 17.30 i les 19.30 h, començant en algun punt al voltant de la plaça del Centre que es concretarà properament.

L’avinguda de Madrid i el carrer de Berlín són una via urbana que marca el límit entre els districtes de les Corts i Sants-Montjuïc. Ara mateix es tracta d’un eix principalment viari, amb molt espai per als cotxes, sobretot en alguns trams, i voreres estretes en mal estat. El projecte a redactar pretén transformar l’avinguda de Madrid en un eix més cívic, més amable i amb més qualitat urbana.

En aquest context, l’Àrea d’Ecologia Urbana, el Districte de les Corts i el Districte de Sants-Montjuïc promouen un procés de participació ciutadana per acompanyar la redacció tècnica del projecte de reurbanització d’aquest eix. Al febrer es va fer una enquesta en línia per recollir les inquietuds, percepcions i necessitats de la ciutadania que viu, treballa o transita per l’avinguda de Madrid i el carrer de Berlín. Ara s’organitzen aquestes passejades i també diverses sessions participatives per contrastar i fer propostes sobre les estratègies generals de reurbanització de l’eix. L’informe amb les conclusions es lliurarà a l’equip redactor del projecte i es donarà a conèixer a la ciutadania en la fase final de retorn d’aquest procés.