Torna el Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges

18/03/2022 - 12:03

Després de dos anys d’incertesa per la pandèmia, ha tornat el Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges el cap de setmana del 19 i 20 de març, amb una nodrida participació de cotxes produïts fins el 1928 i motocicletes fins el 1938. Dissabte 19 s’han exposat els cotxes participants al centre comercial l’Illa Diagonal, i diumenge 20 ha començat la competició amb el tret de sortida programat a la plaça de Sant Jaume a les 10.30h. Els vehicles han començat a arribar al punt de sortida a partir de les 8.30 hores i els seus conductors, conductores i ocupants han hagut d’anar vestits d’època per aconseguir una recreació total i realista.

El recorregut, que s’ha mantingut respecte els anys anteriors, ha passat per plaça de Catalunya, el Paral·lel i la plaça d’Espanya, ha seguit per l’Hospitalet de Llobregat i ha arribat al port de Sitges seguint la C-245 i les costes del Garraf. A Sitges els vehicles han quedat exposats a la Fragata fins a les 17.30 hores, aproximadament.

Una exposició al passat

Previ al ral·li, el centre comercial l’Illa Diagonal ha acollit una exposició de cotxes d’època del 7 al 19 de març, on la ciutadania ha pogut veure aquestes joies de l’automobilisme. Entre d’altres, hi ha hagut un Panhard-Levassor X19 de 1913, un Ford Model T de 1926 i dues Rolls-Royce Phantom I, una de Mayfair de 1926 i una Saint Andrew de 1927.

El mateix dissabte 19 de març ha començat oficialment el ral·li, amb les verificacions tècniques dels vehicles a la vorera de l’avinguda Diagonal, davant del centre comercial. A partir de les 10.00 hores els vehicles han començat a entrar al parc tancat on els membres del jurat han avaluat la conservació i la qualitat dels treballs de restauració de cada exemplar i han estat exposats fins a les 17.00 hores. A més a més, durant el matí, hi ha hagut també música jazz dels anys 20 amb la que ballaran els membres de l’associació BCNswing.

Per tots i totes aquelles persones que no han pogut participar presencialment al ral·li, l’organització ha facilitat l’assistència virtual de tothom que tingui un vehicle d’època.