Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2022

30/03/2022 - 22:08

Aquest certamen literari en llengua catalana està organitzat per la Societat Coral la Floresta, la Federació de la Festa Major de Sants, la Federació d’Hostafrancs, la Federació de Comissions de Festes de la Bordeta i l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc, Sants 3 Ràdio i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Hi ha tres categories:

Viola d’Or: la poesia haurà de tenir com a temàtica la solidaritat, el proïsme, el voluntariat, la mística, etc.
Englantina d’Or: poema centrat en els costums, el folklore, les tradicions i la cultura popular o allò que hom consideri la pròpia pàtria.
Flor Natural d’Or: el tema d’aquesta categoria són els sentiments en general.

La persona guanyadora dels tres premis majors, en un mateix any o diferents, accedirà al Mestratge en Gai Saber en un acte d’homenatge en els següents Jocs Florals.

Els treballs han de ser inèdits i tenir com a màxim 50 versos. Es presentaran abans de l’11 de juny per correu electrònic (preferentment en PDF, però també s’admetran documents tipus DOC) a l’adreça info@secretariat.cat. Un poema per correu, amb la modalitat indicada a l’assumpte. En el cos del missatge i al full on hi ha el poema apareixerà el pseudònim amb què es concursa. L’organització respondrà el correu amb un codi i un formulari, que és on la persona introduirà el seu nom real i les seves dades. Aquest formulari serà rebut en un correu diferent al de l’obra per tal de preservar l’anonimat de l’autoria.

Un jurat format per docents, escriptors i altres personalitats de reconegut prestigi literari i acadèmic determinarà les persones guanyadores. La dotació de cadascun dels premis serà un trofeu, 300 € en metàl·lic i 100 € en un val de compra a les botigues adherides a l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.