La 'Música al carrer' arriba a Sants-Montjuïc

15/06/2022 - 21:13

‘Música al carrer’ és un projecte de l’Institut de Cultura de Barcelona que, dins del programa Cultura Viva, vol ordenar, coordinar i impulsar la música que es toca als carrers per apropar-la a tota la ciutadania, tot garantint la convivència entre artistes, veïnat i passejants. Funciona amb normalitat a Ciutat Vella des del 2004, amb 18 punts d'actuació en actiu.

Aquest mes de juny el programa de ‘Música al carrer’ s’expandeix més enllà de Ciutat Vella i suma 14 punts d’actuació més en cinc districtes de la ciutat. Quatre d’aquests nous punts són a Sants-Montjuïc, que és un dels districtes que més en guanya: la placeta de Ramon Torres Casanova (Sants), el carrer de la Creu Coberta, el de Callao (Hostafrancs) i la plaça de la Bella Dorita (el Poble-sec). Els músics que tocaran en aquests punts han estat prèviament acreditats, mitjançant unes proves i audicions, pel programa ‘Música al carrer’

Tant la selecció dels punts com la implementació del projecte s’ha dut a terme amb la col·laboració entre el mateix programa (ICUB), els diferents districtes i l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament. El Districte de Sants-Montjuïc ha atorgat les llicències per tocar als quatre punts de Sants, Hostafrancs i el Poble-sec abans esmentats. Els horaris són d’11 a 14 h i de 17 a 21 h de dilluns a divendres, i d’11 a 21 h els caps de setmana i festius. Al carrer de Callao s’autoritza només els caps de setmana i festius.

Ara, durant els mesos d’estiu, el programa ‘Música al carrer’, amb una oficina de coordinació al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, farà el seguiment de tots els punts i conjuntament amb el col·lectiu de músics, testarà en aquesta fase de rodatge que la implementació dels punts sigui satisfactòria per a totes les persones implicades.

‘Música al carrer’, un dret cultural

Passat l’estiu, al setembre, la xarxa s’ampliarà fins a prop dels 50 punts de música, distribuïts pels deu districtes de la ciutat de Barcelona. L’ampliació d’aquest circuit s’emmarca en el desplegament del Pla de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, presentat ara fa un any. En concret, és un dels punts inclosos dins de la mesura Cultura i espai públic: dret a l’accés i a la participació cultural al carrer.

La nova mesura neix de la defensa de l’espai públic com a un dels escenaris principals de la vida cultural de la ciutat. Un espai òptim per garantir l’accés a la cultura i afavorir la participació cultural de manera sostenible, atenent necessitats i realitats molt diverses i fent compatibles aquests usos amb la convivència veïnal.

Més informació