Per Festa Major, la Poble-sequina al balcó!

07/07/2022 - 13:12

Els balcons del Poble-sec lluiran aquesta Festa Major els quatre colors de l'orgull poble-sequí. Si vols que el nou domàs del barri no falti al teu balcó, pots passar a recollir gratuïtament la teva bandera pel Centre Cívic el Sortidor (pl. Sortidor, 12), el Centre Cultural Albareda (c. Albareda, 22) o la Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix (c. Blai, 34) fins exhaurir existències.

Els colors del domàs poble-sequí representen la diversitat dels quatre veïnats del Poble-sec. El color groc representa el veïnat de la França Xica, mentre que el blau cel simbolitza l’Eixample de Santa Madrona i el blau fosc, la Satalia; per últim, el color vermell representa les Hortes de Sant Bertran. Al centre del domàs trobem un escut amb diverses icones del barri com les Tres Xemeneies, amb els colors de la senyera, sobre la silueta de la muntanya de Montjuïc i el mar, on destaca un vaixell que recorda la llegenda de Santa Madrona. Tot plegat, sota un cel amb els colors més representatius del barri que recorden, a la vegada, els focus del terrat del Museu Nacional. Per últim, hi trobem també dues inscripcions: d’una banda, 1869, en record de l’any de creació del barri; de l’altra, Z.P. en referència a la Zona Polèmica, és a dir, la zona del barri que no es va poder construir fins que no es va derogar la llei militar que ho impedia per estar massa a prop del castell de Montjuïc.

El domàs poble-sequí és un projecte endegat per la plataforma Orgull Poble-sequí, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i el Pla de Barris, el Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) i l’Associació de Veïns del Poble-sec. L’objectiu és fomentar l’orgull, la pertinença i la cohesió transversal del Poble-sec a través de la col·locació d’un domàs identificatiu als balcons del barri.