Resultats de l’Enquesta de victimització de Barcelona 2022

20/07/2022 - 12:21

L’índex de victimització, que recull l’opinió dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona sobre la seguretat a la ciutat i als seus barris, es manté per sota el registre del 2019 i mostra una lleugera pujada respecte del 2020, un any marcat per la pandèmia i les restriccions.

És el que s’extreu de l’Enquesta de victimització de Barcelona (EVB) realitzada entre l’11 de febrer i el 8 de març. En concret, els barcelonins aproven el nivell de seguretat tant a la ciutat com al barri, amb notes del 5,4 i del 6,1, respectivament. Els ciutadans també aproven el servei que donen tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra, amb una puntuació de 6,5 i 6,9, respectivament.

L’EVB, que es realitza amb caràcter anual des de l’any 1984, investiga, d’una banda, els fets objectius que han succeït als entrevistats en el decurs de l’any anterior i, de l’altra, la seva percepció de seguretat a la ciutat i al barri. Per aquest motiu, les dades referides als fets esdevinguts corresponen a l’any 2021, mentre que els indicadors de percepció responen a l’opinió de l’entrevistat en el moment de l’enquesta.