Onze centres educatius de Sants-Montjuïc en obres aquest estiu

28/07/2022 - 11:21

El Consorci d’Educació de Barcelona aprofita l’aturada de les classes per realitzar la majoria de les actuacions de reforma, ampliació i millora en fins a 79 centres educatius públics de la ciutat. A Sants-Montjuïc, hi haurà obres en 10 centres del Consorci i en un centre gestionat directament per la Generalitat.

Es tracta de les escoles Can Clos i Enric Granados (la Marina),  Francesc Macià (Hostafrancs), Gayarre (Sants)  i Mossèn Jacint Verdaguer (el Poble-sec), de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (la Bordeta), de l’Institut Escola Arts (Hostafrancs), de l’Institut de l’Esport de Barcelona i de l’Institut de Logística de Barcelona (el Poble-sec), de l’Institut dels Aliments de Barcelona (Zona Franca) i de l’Escola Bressol la Gavina gestionada per la Generalitat.

Les obres van des de la construcció de nous centres fins a la rehabilitació i adequació d’espais específics.

Pel que fa a les grans actuacions, cal destacar l’obra de construcció de la nova seu de l’Institut de Logística de Barcelona al Moll de Sant Bertrán i la instal·lació d’equipaments modulars a la que serà la nova seu de l’Institut de l’Esport de Barcelona a les Piscines Municipals de Montjuïc. També, cal mencionar les obres de millora integral de l’Escola Can Clos, l’ampliació de l’Institut Escola Arts i els treballs de millora energètica i ampliació de les instal·lacions del nou Institut dels Aliments de Barcelona a Mercabarna.

Pel que fa a les actuacions de reforma i millora, destaquen els treballs de transformació dels patis de les escoles Enric Granados, Gayarre i Mossèn Jacint Verdaguer, la millora de les instal·lacions per encabir grups nous a les escoles Francesc Macià i Gayarre i l’adequació de nous espais a l’Escola de Mitjans Audiovisual de Barcelona.

A les obres realitzades pel Consorci, cal sumar-hi les que realitza la Generalitat a l’Escola Bressol La Gavina (el Poble-sec)

La inversió prevista per a les 121 obres que realitza aquest estiu el Consorci d’Educació de Barcelona  és de 41,8 milions d’euros, que assumeixen les dues administracions que l’integren: l’Ajuntament de Barcelona (amb una aportació de 34.018.523 euros) i el Departament d’Educació (amb una aportació de 7.852.026 euros).

En el marc del Pla de barris, l’Ajuntament inverteix 5,8 milions d’euros més en actuacions en clau d’equitat educativa per millorar equipaments dels territoris d’atenció social prioritària.

Més informació