L’Ajuntament signa els primers drets de superfícies del Conveni ESAL amb les cooperatives ‘La Domèstika’ i ‘Abril’

02/08/2022 - 09:29

L’Ajuntament de Barcelona ha signat els primers drets de superfícies del Conveni ESAL amb les cooperatives d’habitatge ‘La Domèstika’ (Sants) i ‘Abril’ (Poblenou).

Concretament, la cooperativa ‘La Domèstika’ (La Domèstika de la Farga, SCCL) esdevé l’adjudicatària de l’edifici del carrer de Rossend Arús, 36-38, on es podran fer 7 habitatges de cohabitatge. Per la seva part, la cooperativa ‘Abril’ (Abril Poblenou, SCCL) és l’entitat adjudicatària del solar situat al carrer de Pere IV, 115, amb superfície per a 23 habitatges de cohabitatge.

La signatura del dret de superfície, suposa la cessió d’un solar públic durant 99 anys per part de l’Ajuntament. Segons l’acord, la qualificació dels habitatges com a Habitatge de Protecció Oficial (HPO) permetrà limitar els màxims de renda per cada unitat de convivència. A més d’ampliar l’oferta d’habitatge social, el projecte pretén contenir l’especulació als barris de Sants i del Parc i la Llacuna del Poblenou. 

Conveni ESAL

El Conveni ESAL és una aliança amb les entitats, sense ànim de lucre, més representatives de l’habitatge cooperatiu per crear un miler de pisos en els pròxims anys, i poder donar resposta a la necessitat d’habitatge assequible a Barcelona. En aquest projecte s’uneixen l’Ajuntament de Barcelona amb la Federació de Cooperatives d’Habitatges de Catalunya (FCHC), la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac), l’Associació Xarxa d’Economia Solidària (XES) i l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS).