Obres al clavegueram dels carrers de l'Àliga i Portugalete

29/08/2022 - 12:48

Els carrers de l'Àliga i de Portugalete romandran tallats al trànsit al setembre i a l'octubre, respectivament, per obres de reparació del clavegueram. Durant el setembre, el carrer de Leiva canvia de sentit des del carrer del Vint-i-sis de Gener de 1641 fins al carrer de l'Àliga, allà on comença el tram sense circulació davant de l'Institut Escola Arts.

Durant els mesos de setembre i octubre es fan obres de millora del clavegueram dels carrers de l’Àliga i de Portugalete, en els trams més propers a la carretera de la Bordeta. L’objectiu d’aquests treballs, que es duen a terme al voltant dels pous de registre, sense obrir rases a la calçada, és l’eliminació de punts baixos de la claveguera on ara s’acumula l’aigua, a més d’efectuar-ne una reparació general de la cubeta. Per tant, els treballs tenen lloc a l’interior de la clavaguera.

Tanmateix, les ocupacions dels pous requereixen el tall durant un mes del carrer de l’Àliga i també del de Portugalete, atès que normalment un desemboca en l’altre a través d’un espai elevat amb prioritat per a vianants. Tots dos carrers estan tallats a la circulació i no s’hi pot estacionar en aquests trams des del 31 d’agost fins al 3 d’octubre, amb accés exclusiu per a veïnat i serveis des de la carretera de la Bordeta i el carrer de Leiva per accedir a l’Àliga i des del carrer del Moianès per accedir a Portugalete.

El desviament de la circulació per arribar des de la Bordeta fins al tram superior del carrer de l’Àliga es realitza pels carrers del 26 de Gener de 1641 i de Leiva. Aquest últim canvia el sentit habitual de circulació: durant aquest mes de setembre, el carrer de Leiva tindrà sentit Besòs des de 26 de Gener de 1641 fins a l’Àliga.

Del 3 al 28 d’octubre, els treballs es traslladen al carrer de Portugalete, que seguirà tallat amb accessos exclusius per a veïnat i serveis. A l’octubre, però, el carrer de l’Àliga tornarà a estar obert a la circulació i el de Leiva recuperarà el sentit de circulació habitual (cap a Llobregat).