Passejades per la història de Sants i de tot Barcelona

14/09/2022 - 21:51

Aquest 2022 fa 125 anys de l’annexió de Sants a Barcelona i a la Lleialtat Santsenca ho commemoren amb un cicle de passejades temàtiques per la història del barri que vol desgranar-ne la història, històries i historietes que s’amaguen rere els racons que transitem cada dia. D'altra banda, l'historiador i periodista Albert Torras (Mexcat) guia sis rutes per la història i els misteris dels barris de Barcelona.

Les sis passejades amb Albert Torras, els diumenges d’11 a 13 h a partir del 9 d’octubre, són de fet un taller del Centre Cívic Cotxeres de Sants. Aquest taller ens permet recórrer alguns dels barris de la Barcelona actual coneixent-ne els protagonistes històrics, llegendes, històries reals o faules, espais singulars, comerços o racons especials. Les inscripcions s’obren dilluns 19 de setembre al web i a les Cotxeres de Sants. El preu de tot el taller és de 60,36 €.

L’historiador Agus Giralt i la resta de col.laboradors de Memòria en Moviment segueixen oferint les Passejades per la història de Sants: itineraris temàtics per la història de Sants un dissabte al mes a les 11 h del matí. En aquest cas, el punt d’inscripcions i també de partida de la majoria de les passejades és la Lleialtat Santsenca. Aquest trimestre ens descobriran les vagues del tèxtil per aconseguir unes condicions laborals dignes (17/09), el naixement de les cooperatives per cobrir les necessitats de la classe treballadora (29/10), les llegendes negres del barri (26/11) i com l’humor gràfic va plasmar els esdeveniments de Sants (17/12). La visita del 29 d’octubre inclou la interpretació Visita en llengua de signes catalana per l’associació Més Accés. En aquest cas, el preu de cada passejada són 5 € i les entrades es poden reservar aquí.