Tallers i itineraris per a la transformació social

29/09/2022 - 13:46

Alimentació sostenible, cultura comunitària, criança, cures, oci… des de la Taula d’Economia Social, Solidària i Sostenible del Poble-sec ofereixen tot un seguit de tallers i itineraris a l'octubre i novembre per mostrar tots els projectes que es mouen al barri per transformar l’economia i construir un entorn més saludable, sostenible i resistent.

Totes les activitats d’Enredem el Poble-sec són possibles amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través del Pla de Barris. En aquesta edició de tardor es faran quatre tallers, dos itineraris i una activitat-gimcana extra.

TALLERS

El plaer al centre
CC El Sortidor, diumenge 2 d’octubre de 12 a 13.30 h
Avançarem cap a la coconstrucció de sexualitats lliures i dissidents que tinguin com a base el dret al plaer per tots els cossos en igualtat de condicions i lliures de violències. Un espai divertit, explicit, feminista i antiracista dedicat al plaer. Adreçat a persones majors d’edat.
Organitzat per: cooperativa La Eroteca
Inscripcions a: laerotecacooperativa@gmail.com

Jugar amb fotos
La Social (c. Hortes, 5), dissabte 8 d’octubre
Farem trencaclosques amb fotografies i imaginarem que va passar abans i després del moment que va ser presa. Inventarem diàlegs dels personatges que hi apareixen, ens preguntarem sobre les sensacions que ens provoquen les imatges, els sons, les olors, textures… i tot allò que passa al seu voltant. Adreçat a infants (edat suggerida: de 4 a 10 anys).
Organitzat per: La Social, galeria i llibres
Inscripcions a: amacamar@gmail.com

Els nous clàssics
La Carbonera (c. Blai, 40), dimarts 11 d’octubre de 17 a 18.30 h
Qui no ha sentit que el llop tenia ganes de menjar-se els tres porquets? O que l’aneguet, després d’escoltar tantes vegades que era lleig, va haver de marxar de casa seva? En aquest taller reinterpretarem els grans clàssics de la literatura infantil enfocant-nos en la realitat que viu el públic més menut i creant un debat amb ells i elles. També farem unes petites titelles amb els personatges principals. Adreçat a famílies, criatures, veïns i veïnes. Sense límit d’edat.
Organitzat per: cooperativa La Carbonera, espai de llibres
Inscripcions a: info@carbonera.cat

Cuinant antiespecisme
La Raposa (c. Tapioles, 47), dimecres 26 d’octubre de 18 a 20.30 h
Taller dividit en dues parts: una primera per reflexionar entorn a conceptes bàsics de l’antiespecisme i el seu encreuament amb el feminisme a partir del llibre El contracte sexual de la carn de Carol J. Adams; i una segona part per aprendre a fer alguns embotits vegans. Adreçat a tot tipus de públic.
Organitzat per: Cooperativa La Raposa del Poble-sec. Bar vegà i llibreria feminista
Inscripcions a: programacio@laraposacoop.org

ACTIVITAT EXTRA: GIMCANA

El pinzell cooperatiu
20 i 27 d’octubre i 3 i 10 de novembre de 17.30 a 19.30 h
Conscienciar i desenvolupar eines per a aprendre a cooperar, col·laborar i cocrear . Quatre sessions en quatre espais diferents per a famílies amb criatures del barri. Primera cita a CooperaSec (c. Blai, 34, baixos).
Organitzat per: Horitzó Dansa
Inscripcions a: elhorizontedanza@gmail.com

ITINERARIS

Primer itinerari
Punt de trobada: CooperaSec (pati de la Biblioteca)
Dissabte 22 d’octubre d’11.30 a 13.30 h
Presentació o visita als següents projectes o col·lectius: Més que Cures, Hort de la Font Trobada, Poble-sec Feminista, La Creatura, La Raposa. Pica-pica final.
Inscripcions al web del Centre Cívic El Sortidor.

Segon itinerari
Punt de trobada: CooperaSec (pati de la Biblioteca)
Dissabte 5 de novembre d’11.30 a 13.30 h
Presentació o visita als següents projectes o col·lectius: Horitzó Dansa, Arca, Asociación Cultural Social Arte Culinario de Honduras y Amigos de Catalunya, Ateneu d’Oficis de La Base, Menjador de La Base + La Seca. Pica-pica final.
Inscripcions al web del Centre Cívic El Sortidor.

Més informació