Jornades culturals sobre el benestar emocional

05/10/2022 - 17:47

Aquest darrer trimestre de l'any, als barris de la Marina, els centres cívics, els CAP, la biblioteca i Vila Veïna organitzen un cicle d'activitats per ajudar a gestionar les emocions i superar el malestar. Alhora es vol aprofitar per donar a conèixer tots els recursos existents al barri en relació a la salut mental i emocional.

Totes les activitats són gratuïtes, però algunes requereixen inscripció prèvia.

  • Conferència inaugural
    Dilluns 10 d’octubre de 18.30 a 19.30 h a la Biblioteca Francesc Candel
    Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, en aquest acte de presentació de les jornades farem una aproximació social i antropològica als malestars des del món de la medicina i de l’antropologia. Ponents: l’antropòleg Martin Correa i la metgessa de família Ylenia Garcia.
  • Kit de recursos emocionals
    Dimarts 25 d’octubre de 18.30 a 19.30 h al Centre Cívic La Cadena
    Vine a crear de forma col·lectiva el teu “kit d’eines” de gestió emocional. En aquest espai podrem ampliar i compartir les estratègies que tenim per fer front a la ràbia, la por o la tristesa, entre d’altres. També coneixerem quins recursos hi ha al barri de la Marina. A càrrec de VilaVeïna i professionals del CAP La Marina i del CAP Doctor Carles Ribes. Cal inscripció prèvia.
  • Exposició “Ballar en complicitat”
    Del 3 al 25 de novembre al Centre Cívic Casa del Rellotge
    Mostra de treballs realitzats dins l’espai compartit dels membres del grup artístic de la Xarxa Sense Gravetat.
  • Col·loqui “Ballar en complicitat”
    Dijous 10 de novembre de 18.30 a 20 h
    Compartirem idees sobre l’enfocament del treball de producció artística que es desenvolupa al taller. Comptarem amb la participació de participants habituals als tallers i amb membres de Ràdio Nikosia.
  • Presentació del reportatge documental ‘Los detectives de la realidad’
    Dilluns 14 de novembre a les 18.30 h a la Biblioteca Francesc Candel
    Projecte de dansa de creació col·lectiva amb persones que han viscut en primera persona episodis de sofriment mental, i posterior conversa de Dominik Borucki (director del projecte Los detectives de la realidad) i Joaquim Noguero (professor de periodisme cultural a la FCRI Blanquerna-URL i crític de dansa de La Vanguardia), amb la intervenció també d’alguns dels participants del projecte.
  • En primera persona
    Dilluns 28 de novembre de 18.30 a 20 h a la Biblioteca Francesc Candel
    Conversa amb testimonis i veïns i veïnes que han patit problemes de salut mental.
  • Teatre fòrum
    Dimarts 13 de desembre de 18 a 19.30 h al Centre Cívic La Cadena
    El teatre fòrum s’entén com una eina d’innovació necessària per al canvi social. Actors i actrius desenvolupen una peça de teatre curta que denuncia un situació d’opressió concreta viscuda en primera persona que ha portat a un conflicte. La peça es talla al punt àlgid de conflicte i convida al públic a participar i buscar alternatives on la persona oprimida tingui sortides d’actuació envers l’opressora. En aquesta ocasió, l’escena a representar anirà al voltant de la salut mental. Hi aprendrem diverses maneres d’actuar envers la injustícia social. A càrrec de les dinamitzadores de teatre fòrum interseccional del curs 2021-2022 de la Xixa Teatre.

Organitzen: centres cívics La Cadena i Casa del Rellotge, Biblioteca Francesc Candel, CAP La Marina, CAP Doctor Carles Ribes i Vila Veïna.