Joan Fuster, protagonista del Correllengua 2022

10/10/2022 - 10:58

El proper 15 d’octubre les entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta tornen a reivindicar la defensa i la promoció de la llengua catalana en una nova edició del Correllengua que se celebrarà de nou als jardins de la Rambla de Sants i que tindrà com a protagonista a Joan Fuster, en l’any del centenari del naixement de l’escriptor de Sueca (País Valencià).

La jornada començarà a les 10 h del matí amb una traca a càrrec de la Colla de Diables de Sants i Tabalers de Sants i de la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet seguida de l’obertura dels envelats de les entitats i la presentació del Mosaic del Correllengua elaborat per 10 centres educatius del barri.

Seguidament el músic tradicional Ramon Redorta farà una petita actuació (10.30 h) que donarà pas al Concurs de pintura ràpida infantil (11 h) a càrrec del Col·lectiu d’Artistes de Sants.

Al migdia podreu veure un Pilar dels Castellers de Sants (12 h) i els Gegants de Sants (12.30 h). Una mica més tard, a l’hora del vermut, tindrà lloc un recital de poesia a càrrec del Col·lectiu d’Artistes de Sants, el grup d’Opinió Àmfora i el Premi Amadeu Oller (13.15 h). I cap a les 14.30 h serà l’hora del dinar del Correllengua que enguany corre a càrrec del Casal Independentista de Sants.

A la tarda, les activitats es reprendran amb una Festa infantil (17 h) a càrrec de l’Esplai Espurna, una actuació tradicional a càrrec de Ramon Redorta (17 h) i una ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat (18 h).

Més tard, a les 19.30 h, arribarà el moment de la lectura del Manifest del Correllengua 2022 a càrrec de Margarida Moset i el Centre Social de Sants.

Tot seguit, actuarà la Coral Sant Medir (19.30 h). Posaran el colofó de la jornada l’actuació de les colles de diables i tabalers de l’Escola Barrufet (20.30 h), els Diables i tabalers de Sants (21.15 h) i els punxadiscos Zitas (22.15 h) i Lyto.music (23.15 h).

A més, l’Associació Més Lluny, Òmnium Sants-Montjuïc, la CAL i el Consell local per la República dinamitzaran un espai polivalent on al llarg del dia hi trobareu tot tipus d’activitats: taller d’instruments tradicionals infantils, vermut solidari, taller d’iniciació a la llengua de signes catalana, conferències, etc.

Com a actes previs, destaquen l’exposició de cartells del concurs del Correllengua a l’aparador de les Cotxeres de Sants del 10 al 16 d’octubre, la presentació del Projecte Aina i el col·loqui “Llengua i escola”, el dijous 13 a les Cotxeres de Sants, i l’acte de presentació del Correllengua i el lliurament de premis del Concurs de cartells que tindrà lloc el divendres 14 a les 19.30 h a la botiga Abacus del Mercat d’Hostafrancs.

La comissió organitzadora del Correllengua està formada per prop de vint entitats del territori i es coordina a través del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.