Dimarts 25, plenari a Sants-Montjuïc

19/10/2022 - 21:36

Dimarts 25 d'octubre a les 18 hores, el Consell del Districte de Sants-Montjuïc es reuneix en sessió ordinària al Saló de Plens. La sessió es pot seguir tant presencialment com connectant-se a la retransmissió per internet.

Per assistir-hi presencialment com a públic, només cal acudir dimarts a la tarda a la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104). Per internet, podeu seguir el plenari en directe en aquest mateix web a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona. A Twitter, l’etiqueta per comentar-ho és #PleSantsMont.

Aquests són els punts a tractar en aquesta sessió:

  • Pla d’acció intercultural del Districte de Sants-Montjuïc.
  • Informe del regidor.
  • Emetre informe preceptiu sobre l’aprovació inicial de la Modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit de la Model i la Fira de Barcelona als districtes de Sants-Montjuïc i de l’Eixample.
  • Emetre informe preceptiu sobre la denominació de la plaça de Valerie Powles, a la intersecció del carrer Nou de la Rambla i el passeig de Montjuïc.
  • Proposicions/declaracions de grup:
    – Grup Municipal ERC
    Instar el govern a:
    Primer. Elaborar un informe exhaustiu de l’estat dels locals de planta baixa del districte, especificant-ne l’ús residencial, comercial o d’altre tipus i la quantitat de locals tancats distribuïda per barris. Aquest informe es presentarà abans de dos mesos.
    Segon. Paral·lelament, tal i com va aprovar el govern del Districte al mes de març de 2021, constituir un Grup de Treball amb les entitats comercials, culturals i socials del districte per tal de dissenyar conjuntament una estratègia per dinamitzar els locals buits o amb ús desconegut dels barris de Sants-Montjuïc que contempli, també, la implementació del projecte d’adquisició de locals en planta baixa al Districte de Sants-Montjuïc.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc convoqui abans de finalitzar l’any una trobada amb els grups municipals on s’informi de l’estat d’execució i/o la previsió dels projectes i obres pendents (Casa de la Premsa, Palau d’Esports, equipament del carrer Tarragona-Diputació, Mercat d’Hostafrancs, edifici del carrer Burgos, remodelació del passeig Zona Franca, equipament de l’antic Orfeó de Sants, remodelació dels entorns de l’Estació de Sants, equipaments del PERI del Turó, Complex Esportiu Magòria, plaça de l’Olivereta…). En els casos que existeixi el projecte executiu aprovat, sol·licitem un cronograma-calendari dels projectes.
    – Grup Municipal Cs
    Sol·licitem al govern del Districte de Sants-Montjuïc que insti els ens oportuns i treballin de manera conjunta per implementar mesures que intentin reduir la inseguretat i l’incivisme, mitjançant:
    – L’augment de la presència d’agents policials de la Guàrdia Urbana als punts més conflictius i amb un estricte compliment de les ordenances municipals, per així evitar les lamentables situacions viscudes pels comerciants i veïns de Creu Coberta a Hostafrancs durant la passada festa de la Mercè.
    – La instal·lació de càmeres de seguretat en els punts amb majors problemes d’incivisme.
    – Analitzar i proposar millores en els protocols per agilitzar els processos de denúncies i altres tràmits amb la Guàrdia Urbana.
    – Augmentar el nombre d’accions preventives en aquelles zones del districte on existeixin botellots i aglomeracions de persones en horari nocturn.
    – Grup Municipal Valents
    Que el govern del Districte presenti, en el termini màxim d’un mes, un programa de mesures urgents i extraordinàries per a la seva aplicació als eixos comercials del districte que inclogui:
    – Neteja i aigualeig diari dels carrers.
    – Més freqüència en la recollida de residus dels contenidors.
    – Arranjament i neteja de les zones verdes, incloent-hi els escocells.
  • Precs
    – Grup Municipal ERC
    Que el Districte faci pública l’actualització de les ubicacions de les Zones d’Ús Compartit previstes a l’ordenança per a aquest mandat i al nostre districte, concretant específicament les actuacions provisionals compromeses i que es faran al projecte d’implementació del nou parterre als jardins de la Rambla de Sants d’acord amb el projecte presentat pels tenidors usuaris de la zona, indicant quin serà l’import destinat a aquestes actuacions i especificant les dates previstes de començament i finalització de l’obra.
    – Grup Municipal ERC
    Que el Districte de Sants-Montjuïc es comprometi a constituir, en el termini d’un mes, una taula de treball amb l’objectiu de detectar i resoldre les greus deficiències que pateix el Camp de Futbol municipal de l’Energia. Per tal de complir amb aquest objectiu, aquesta taula elaborarà les propostes de millora necessàries amb calendari i pressupost associat. La Taula de Treball estarà formada per l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria d’Esports de la
    Generalitat de Catalunya i els clubs esportius UE Sants i Mercat Nou-Magòria.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc presenti un informe en el proper Consell Plenari que detalli per barris el nombre total i tipologia de fets delictius comesos el darrer any, els punts (localització per zones) que acumulen major nombre de fets delictius en matèria de seguretat i convivència, les dotacions policials de Guàrdia Urbana que corresponen al districte (especificant, de les noves incorporacions d’agents al cos de la GUB, quants es destinaran al districte i quants es jubilen). L’informe també hauria d’especificar en quina situació està el desenvolupament de la UNOC pròpia de Sants-Montjuïc (actualment compartida amb les Corts) i una valoració del projecte “policia de barri”. Un cop es disposi d’aquesta informació, instem que es convoqui un espai de treball territorialitzat, del qual formin part els grups municipals, per tal de donar-ne compte al veïnat i tractar-ne les conclusions. Així mateix, s’insta el govern a intensificar la vigilància policial als indrets on es diagnostiqui un major nivell d’actes delictius i incívics.
    – Grup Municipal JxCat
    Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc prengui les accions necessàries per tal de compatibilitzar l’activitat del Club Arc Montjuïc amb l’accés segur al memorial del President Lluís Companys, al Fossat de Santa Eulàlia, de ciutadania i visitants, a fi i efecte que deixi de ser un espai restringit a la pràctica del tir amb arc i passi a convertir-se en un espai obert de memòria democràtica. Així mateix, instem a promoure una ruta pels escenaris de Montjuïc en què el president Companys va passar els darrers moments de la seva vida.
    – Grup Municipal Cs
    Que el govern del Districte procedeixi a arreglar les tanques trencades del camp de petanca, les quals separen aquesta instal·lació del camp de futbol de l’Energia (la Marina de Port), i insti a fer aquestes tanques més altes per evitar que les persones que intenten accedir sense permís al camp de futbol deixin de posar la seva integritat física en perill i així evitar també els desperfectes (trencament de vidres, banquets, mobiliari, cables…) i episodis agressius que últimament estan protagonitzant la gent que accedeix il·legalment a aquestes instal·lacions per aquest lloc, tal com ens indiquen els usuaris de l’Energia.
    – Grup Municipal Cs
    Que el govern del Districte indiqui a l’associació de comerciants de Sants el motiu del recent canvi de criteri per no deixar passar de manera temporal amb els seus vehicles els clients del negoci de lloguer de sales per a festes infantils situat a Sants amb Sugranyes durant l’Obrim Carrers, a diferència del que passava fins ara. A més, demanem que es torni a aplicar la situació anterior, perquè els clients d’aquest negoci puguin accedir momentàniament amb els seus vehicles a les portes del local per descarregar els materials per a aquestes festes infantils, com s’havia fet sempre des que es va inaugurar l’Obrim Carrers en aquesta zona de la ciutat.
    – Grup Municipal Valents
    Incrementar les dotacions d’agents de la Guàrdia Urbana i sol·licitar a la Generalitat més mossos d’esquadra en servei al districte de Sants-Montjuïc, per tal de garantir al màxim la seguretat i benestar dels nostres veïns.
    – Grup Municipal Valents
    Que el govern del Districte informi de l’evolució de les places d’aparcament de cotxe i moto, per nombre i tipologia, des de l’inici de legislatura l’any 2019 fins a l’actualitat.
  • Seguiment de proposicions o precs:
    – Grup Municipal JxCat
    Que s’informi de l’estat d’execució del prec del Grup Municipal de JxCat acceptat en la sessió del 15 d’octubre de 2020:
    “Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc acompanyi i doni suport a l’Esbart Ciutat Comtal en la cerca d’un local on poder continuar realitzant la seva activitat, i explori les possibilitats existents en els espais dels què disposa el Districte i convingui de la millor manera a garantir que aquesta entitat pugui quedar-se al barri.”