Sants i la Bordeta tindran dues noves àrees de joc accessibles

27/10/2022 - 14:12

El jurat del concurs municipal convocat el maig passat ja ha escollit les propostes per crear 10 àrees de joc accessibles que augmentin les oportunitats de joc dels infants amb diversitat funcional. Barcelona passarà de 21 espais de joc accessibles a més de 70 l’any 2024. Això vol dir que el 90% dels barcelonins i barcelonines en tindran un, com a molt, a 15 minuts de casa. La dels jardins de Màlaga (Sants), amb el disseny d'"Els 3 bolets", esdevindrà l'àrea de joc infantil més gran de la ciutat. El disseny triat per als jardins de Celestina Vigneaux (la Bordeta) s'anomena "Rock&Roll".

Un cop resolt el concurs, les propostes seleccionades es continuaran desenvolupant amb centres d’educació especial i entitats que treballen amb infants amb diversitat funcional, i a principis del 2024 es començaran a redactar els projectes per poder posar en marxa la construcció de les noves àrees de joc. El pressupost total que s’haurà destinat al concurs, la redacció dels projectes i l’execució de les obres serà de 4,38 milions d’euros.

Jardins de Màlaga (Sants)
D’una mena de bosc n’emergiran tres bolets. Cada bolet està pensat per a un rang d’edat concret i treballa l’accessibilitat amb diferents solucions tècniques. Es complementa amb un espai de joc tranquil vinculat a l’experimentació amb sorra i elements naturals, i un espai fresc a la zona de grades i d’estada.

Jardins de Celestina Vigneaux (la Bordeta)
La proposta seleccionada planteja separar el carrer de l’espai de joc amb una zona verda per crear-hi ombra i transformar els recorreguts interiors dels jardins per fer-los més accessibles. A l’espai de joc hi haurà una tirolina accessible i un gronxador pentagonal.

Els propers mesos també es posaran en marxa els projectes de millora i reurbanització en diverses àrees infantils: en total, més de 5.000 metres quadrats, amb unes actuacions que duraran vint mesos. I properament també està prevista la remodelació d’una trentena d’àrees infantils més. A Sants-Montjuïc, les àrees infantils a remodelar són la del Polvorí, la de l’avinguda de l’Estadi, la de la plaça del Mig de Can Clos i la del jardí interior de Riera Blanca amb Quetzal.