Tastets d'oficis

21/11/2022 - 09:38

Per saber el que vols ser, abans necessites provar-ho. Aquest és l'objectiu dels Tastets d'Oficis, un programa del Pla de Barris que cada trimestre d'aquest curs organitza cinc cursos de 48 hores de formació en diverses especialitats perquè joves d'entre 16 i 21 anys que havien deixat els estudis puguin començar a aprendre un ofici o més d'un, per veure quin és el que més els agrada. Per donar a conèixer aquests Tastets, s'organitzen uns Pre-Tastets de tres hores, que al Poble-sec es fan aquest dimarts, 22 de novembre, de 10 a 13 h al Centre Cívic El Sortidor.

Aquest projecte del Pla de Barris de Barcelona, present al Poble-sec, t’ofereix la possibilitat d’apropar-te a diferents oficis a partir de la formació pràctica i el coneixement de l’entorn productiu, amb l’acompanyament individualitzat a la formació i/o inserció laboral per a joves d’entre 16 i 21 anys (ampliable a 25).

El projecte busca:
• Motivar als i les joves participants i afavorir la transició a altres projectes formatius.
• Oferir un primer contacte amb el món productiu i vincular als i les joves al món laboral.
• Millorar les competències transversals i personals dels i les joves participants.
• Fomentar el treball en xarxa, la participació i l’acció comunitària.
• Definir els objectius professionals amb els i les joves participants.

Pots triar un o diversos tastets. Cadascun té una durada total de 48 h de formació, repartida en quatre blocs. Cada bloc de 12 h són dues sessions teòrico-pràctiques, impartides per professorat especialitzat; una sessió amb un/a treballador/a expert; una  visita a una entitat cooperativa del sector. Aquest primer trimestre del curs (desembre-febrer), els cinc tastets seran dels sectors de mecànica de transports, noves tecnologies, tèxtil, alimentació i atenció al client. Al segon trimestre (febrer-maig) hi haurà tastets dels sectors de l’esport, salut i cures, eficiència energètica, logística i d’oficis tradicionals com ara la fusteria. Els tastets del tercer trimestre (maig-juliol) es decidiran segons les inquietuds de les i els joves participants.

Aquesta setmana del 21 al 25 de novembre tenen lloc els Pre-Tastets, cada dia a un dels barris  on es duran a terme els Tastets. Dimarts 22 els Pre-Tastets dels cinc oficis a aprendre durant el primer trimestre tenen lloc de 10 a 13 h al Centre Cívic El Sortidor. Aquesta sessió de tres hores vol ser una presentació dels diferents tastets: hi podràs veure de forma pràctica i real en què consisteix cadascun, informar-te i inscriure’t als que més t’agradin.

Si t’interessa, truca al 644 81 06 32 o envia un correu a info.tastet@reflexes.cat.