Aquest projecte del Pla de Barris de Barcelona, present al Poble-sec, t’ofereix la possibilitat d’apropar-te a diferents oficis a partir de la formació pràctica i el coneixement de l’entorn productiu, amb l’acompanyament individualitzat a la formació i/o inserció laboral per a joves d’entre 16 i 21 anys (ampliable a 25).
El projecte busca:
• Motivar als i les joves participants i afavorir la transició a altres projectes formatius.
• Oferir un primer contacte amb el món productiu i vincular als i les joves al món laboral.
• Millorar les competències transversals i personals dels i les joves participants.
• Fomentar el treball en xarxa, la participació i l’acció comunitària.
• Definir els objectius professionals amb els i les joves participants.
Pots triar un o diversos tastets. Cadascun té una durada total de 48 h de formació, repartida en quatre blocs. Cada bloc de 12 h són dues sessions teòrico-pràctiques, impartides per professorat especialitzat; una sessió amb un/a treballador/a expert; una visita a una entitat cooperativa del sector. Aquest primer trimestre del curs (desembre-febrer), els cinc tastets seran dels sectors de mecànica de transports, noves tecnologies, tèxtil, alimentació i atenció al client. Al segon trimestre (febrer-maig) hi haurà tastets dels sectors de l’esport, salut i cures, eficiència energètica, logística i d’oficis tradicionals com ara la fusteria. Els tastets del tercer trimestre (maig-juliol) es decidiran segons les inquietuds de les i els joves participants.
Aquesta setmana del 21 al 25 de novembre tenen lloc els Pre-Tastets, cada dia a un dels barris on es duran a terme els Tastets. Dimarts 22 els Pre-Tastets dels cinc oficis a aprendre durant el primer trimestre tenen lloc de 10 a 13 h al Centre Cívic El Sortidor. Aquesta sessió de tres hores vol ser una presentació dels diferents tastets: hi podràs veure de forma pràctica i real en què consisteix cadascun, informar-te i inscriure’t als que més t’agradin.
Si t’interessa, truca al 644 81 06 32 o envia un correu a info.tastet@reflexes.cat.