Llum verda a la darrera fase del sistema de drenatge del Paral·lel

14/12/2022 - 20:48

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha aprovat per unanimitat el projecte executiu de la tercera i, a la vegada, darrera fase del projecte de millora del drenatge dels entorns de l’avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau i el carrer de Vila i Vilà. Amb un cost aproximat de 19 milions d’euros, l’actuació mitigarà els problemes d’inundacions que afecten la part baixa del Poble-sec mitjançant la construcció d’un nou col·lector de 500 metres en el tram del carrer Vila i Vilà, comprès entre la plaça de la Bella Dorita i el carrer de Palaudàries. Les obres es preveu que comencin al segon semestre de 2023 i s’allarguin uns 31 mesos.

Les obres  del nou col·lector implicaran la reurbanització de més de 9.000 m2 incloent les cruïlles del carrer Vila i Vilà amb els de Palaudàries, de Mata, de Cabanes, de Lafont, Nou de Rambla, d’en Fontrodona i la connexió amb l’avinguda Paral·lel ja a la plaça de la Bella Dorita a tocar del Molino.

Les actuacions que es recullen al projecte són:

  • Construcció d’un nou col·lector de 2,7 m de diàmetre al carrer de Vila i Vilà, entre la plaça de la Bella Dorita i el carrer de Palaudàries.
  • Creuament  de l’itinerari del Funicular de Montjuïc a l’alçada del carrer Nou de la Rambla.
  • Connexions dels col·lectors transversals a les cruïlles dels carrers de Palaudàries, de Mata, de Cabanes, de Lafont i d’en Fontrodona.
  • Ampliació del col·lector de la plaça Bella Dorita que no es va executar en la primera fase del projecte.
  • Actuacions de rehabilitació del col·lector existent.
  • Reurbanització de tot l’àmbit del projecte, donant continuïtat a la reurbanització executada a la Fase 2 al tram de Vila i Vilà entre els carrers de Palaudàries i de Carrera.

Aquest projecte de millora forma part de les actuacions d’ampliació i millora de les infraestructures del clavegueram recollides al Pla Director Integral del Sanejament de la ciutat de Barcelona (PDISBA) i destinades a reduir la vulnerabilitat davant d’episodes de pluges torrencials.