Temps de calçotades i carxofades

10/03/2023 - 09:50

Del gener al març, les entitats i comissions de festes dels barris de Sants-Montjuïc organitzen calçotades en carrers i places quasi tots els caps de setmana. El calçot i la salsa romesco no falten mai en aquests dinars populars, però a les graelles també s'acostumen a fer carns i botifarra, tot i que cada cop més s'hi ofereixen alternatives de menú vegetarià.

Mercat de la Terra
Dissabtes de 12 a 15 h als jardins de les Tres Xemeneies [el Poble-sec]
Cada dissabte al Mercat de la Terra podeu comprar carxofes però també assaborir-les ja rostides, fent el vermut i menjant de tot el que surt de la graella de Slow Food BCN.
I dissabte 4/02, calçotada: per 8,5 € hi menjareu vuit calçots del mercat, una botifarra de Cal Fusteret, pa del Forn Santa Madrona i salsa romesco (opció vegana amb hummus).

Gran calçotada
Diumenges 22 de gener i 12 de febrer a partir de les 12 h al carrer d’Acolea amb pg. Sant Antoni [Sants]
Dotze calçots amb salsa, una botifarra, pa, vi o aigua, postre. Preu 15 € (12 € les persones sòcies). També hi haurà barra i barquetes.
Organitza: Comissió de Festes del Carrer d’Alcolea de Baix.

Calçotada petita
Dissabte 28 de gener a les 13 h al carrer de Muntadas [Sants/Hostafrancs]
Amb concert de La Fera Ferotge, actuacions de cultura popular i PD. OCTP (olives, cacaus, tramussos i paper), entrants, calçots, carns i plats vegans, cafès i infusions. Preu: 15 € (13 € les persones sòcies, màxim 2 tiquets cada persona). Dijous a les 19 h, venda de tiquets, amb pagament en efectiu.
Organitza: Casal Independentista Jaume Compte.

Carxofada popular
Diumenge 29 de gener a la plaça de Bonet i Muixí [Sants]
Vermut (12 h), carxofada (14 h) i quinto musical (16 h).
Organitzen: comissions de festes dels carrers Papin i Sagunt.

Calçotada turoniana
Dissabte 11 de febrer a les 13 h al carrer dels Montfar (entre Rabí Rubèn i Amposta) [la Font de la Guatlla]
Menú complet (12 €): calçots, botifarra, mongetes, patata al caliu, pa i beguda. Menú complet vegà (12 €): calçots, hamburguesa vegana, mongetes, patata al caliu, pa i beguda. Menú sense calçots (9 €): botifarra, mongetes, patata al caliu, pa i beguda. Menú sense calçots vegà (9 €): hamburguesa vegana, mongetes, patata al caliu, pa i beguda. Venda de tiquets fins al 4 de febrer.
Organitza: Esplai Turons.

Calçotada popular
Dissabte 11 de febrer a les 13 h a la Cantina Lab de Can Batlló [la Bordeta]
Menú amb botifarra eco o vegà, 20 €. Menú infantil, sense calçots, 15 €. A partir de les 12 h, vermut i després, a les 16 h hi actua la Mayer Sánchez Band (Espai de Creació Musical de Can Batlló) i a les 17 h, més música amb el DJ Numcut. A més, durant tot el dia, jocs infantils i per a més grans amb la col·laboració de l’espai familiar La Nau.

Calçotada a Valladolid
Diumenge 19 de febrer a les 13 h al carrer de Valladolid [Sants]
Una dotzena de calçots, salsa romesco, botifarra (opció vegetariana: carxofes), patata al caliu, aigua, vi o cervesa, i postre dolç. Si hi portes el teu plat, got i coberts, tot serà més sostenible. Se servirà fins a les 14.30 h. Preu: 15 €. Reserves a La Tarántula, La Cantonada i Judit la Restauradora.
Organitza: Comissió de Festes del Carrer de Valladolid.

Santa Carxofada
Diumenge 19 de febrer a la plaça del Sortidor [el Poble-sec]
A les 12 h, ‘Salsa cuir’ amb Claudia Fuentes Kali i vermut a la fresca. A les 14 h, barbacoa vegana. A les 16 h, monòleg ‘Corazón porque rima con melón’ de Garazi San Martin. A les 17.30 h, DJ Shak.
Organtiza: La Raposa.

7a Calçotada popular de Sagunt
Diumenge 25 de febrer a les 14 h al carrer de Sagunt [Sants]
Calçots i salsa, botifarres i xips (també opció vegana), llesca de pa, postres, aigua o vi: 12 €. Menú infantil: 7 €. Reserva de tiquets. Porta els teus plats, gots i coberts de casa. A les 12 h, vermut. A les 16 h, quinto musical.
Organitza: Comissió de Festes del carrer de Sagunt.

16a Calçotada del Poble-sec
Diumenge 26 de febrer d’11.30 h a 15 h la plaça del Sortidor [el Poble-sec]
Vine a compartir un àpat popular i a gaudir del patrimoni festiu del territori! Deu calçots amb salsa romesco (producció agroecològica de l’Espai Rural de Gallecs), botifarra amb mongetes, pa, aigua i vi. Calçotada residu zero, o sigui, que cada participant hi porta els seus plats o carmanyoles, coberts i gots. Venda de tiquets a partir de les 10.30 h.
Organitza: Castellers del Poble-sec.

Calçotada popular
Diumenge 26 de febrer de 14 a 19 h al carrer dels Montfar [la Font de la Guatlla]
Menú: 12 calçots, botifarra amb mongetes i xoriço. Inclou salsa, vi, aigua i postres. Opció vegana avisant amb antelació. Café i “gotes” per a totes les persones sòcies de l’AVV Font de la Guatlla-Magòria. Venda de tiquets al Centre Cívic i al Bar Caldeira (c. Sant Fructuós, 45). Exhibició de lindy hop a càrrec d’Odina i Fermí, professorat del Centre Cívic.
Organitza : Comissió de Festes.

Calçotada popular
Diumenge 5 de març a la plaça de la Farga (Rossend Arús amb Noguera Pallaresa) [Sants/la Bordeta]
Organitza: Comissió de Festes de la Plaça de la Farga i Rossend Arús.

Calçotada
Diumenge 5 de març al carrer d’Alcolea [Sants]
Menú adult: 15 calçots + salsa, botifarra amb seques, botifarra negra, cansalada, pa, vi i aigua, postres i cafè, 17 €. Menú infantil: macarrons, botifarra, xips, pa i aigua, postres, 11 €. Reserva de tiquets al local de la Comissió (c. Alcolea, 88).
Organitza: Comissió de Festes d’Alcolea de Dalt.

XXXVI Calçotada Popular de Sants
Diumenge 5 de març
Calçots del Baix Llobregat, escalivada, botifarra del Mercat de Sants, patata, pa, vi i aigua: 15 € (10 € per a sòcies). Venda de tiquets al casal, dijous 23 de 19 a 21 h. Vermut, concerts i actuacions de les colles bastoneres gran i petita, i dels tabalers dels Diables de Sants.
Organitza: Casal Independentista “Jaume Compte”.

Calçotada popular de Baix Jocs Florals
Diumenge 5 de març a les 14 h al carrer dels Jocs Florals [la Bordeta]
Menú calçotada (15 €): 12 calçots, botifarra amb mongetes, cuixa de pollastre, salsa romesco, postre, pa vi o aigua. Menú vegà (15 €): 12 calçots, hamburguesa vegana amb mongetes, patata al caliu, salsa romesco, postre, pa vi o aigua. Menú infantil (9 €): botifarra amb mongetes, patata al caliu, postre, pa i aigua. Reserva de tiquets via WhatsApp (651 55 69 78 i 637 88 51 35) per recollir dissabtes 18 i 25 de febrer de 10.30 a 12 h al local de la Comissió.
Organitza: Comissió de Festes de Baix Jocs Florals.

Calçotada popular de Súria
Diumenge 5 de març a les 14 h al carrer de Súria [la Bordeta]
Calçots amb salsa, botifarra amb mongetes o bé hamburguesa vegana amb patates al forn, pa, taronja, aigua i vi, 14 € (venda anticipada). Reserves al 610 47 13 65 o al local de la Comissió.
Organitza: Comissió de Festes de la Plaça de Súria.

3a Calçotada Jove Independentista
Dissabte 11 de març a les 14 h al carrer de l’Elisi [Hostafrancs]
Calçots, botifarra amb opció vegana, pa, vi i postres, 14 € (12 € per a socis). Reserves en línia. A les 12 h, vermut amb David Canal. A les 16.30 h, bingo musical i acció sorpresa. A les 18 h, festa amb PD.
Organtizen: La Forja i Espai Bassets.

Calçotada Handbol BCNSants
Dissabte 11 de març de 12 a 16 h a la plaça de Joan Pelegrí [Hostafrancs]
Una dotzena de calçots, salsa romesco, botifarra o veggie burger, pa de pagès, beguda, fruita, pitet i guants. Reserves en línia, venda de tiquets en línia (15 €) o bé el mateix dia in situ (17 €). Participa al concurs de pastissos!
Organitza: Club Esportiu d’Handbol BCN Sants, per a totes les seves sòcies, socis i simpatitzants, amb la col·laboració de la Comissió de Festes d’Alcolea de Baix.

Putxicalçotada
Diumenge 12 de març a la plaça de Bonet i Muixí [Sants]
Activitats infantils a les 11 h, vermut a les 12.30 h, micro obert a les 12.45 h, calçotada a les 14 h i jocs de taula a les 16 h. Menú (12 €): 12 calçots + salsa, botifarra o sasitxa vegana, patata, pa amb tomàquet, taronja, aigua o vi. Menú infantil (10 €): 8 calçots + salsa, mitja botifarra, mitja patata, pa amb tomàquet, taronja i aigua. Venda de tiquets al Terra d’Escudella, La Ciutat Invisible, Kop de Mà i el Casal Independentista de Sants (porteu-hi els diners justos per facilitar-ho tot).
Organitza: Agrupament Escolta Puig i Moliner (MEiGSJ).

Calçotada de Finlàndia
Diumenge 12 de març al carrer de Finlàndia [Sants]
Menú estàndard (15 € o 13 € per a persones sòcies): 12 calçots amb la seva salsa, botifarra amb mongetes, pa i beguda. El menú vegetarià canvia la botifarra per una hamburguesa veggie. Inscripcions per correu electrònic o WhatsApp al 623 18 11 90. Es paga allà el mateix dia. Porteu-hi els vostres plats, gots i coberts. Després, jocs de taula amb la música de PD Renatas.
Organitza: Comissió de Festes del Carrer de Finlàndia.

11a Calçotada popular
Diumenge 12 de març a les 13.30 h al carrer del Vallespir [Sants]
Calçots amb salsa, carxofa, botifarra i seques, pa i beure, una peça de fruita de postres, rumbeta i bon rotllo… Venda de tiquets a la taverna La Bauxa, La Gata Bar i Kop de Mà.
Organitza: Comissió de Festes del Carrer Vallespir de Baix.

V Calçotada Popular
Diumenge 12 de març a les 12 h als jardins de Can Farrero [la Marina]
Deu calçots, botifarra, patata, pa, vi, aigua i taronja per 11 € (+1 € del got, retornable). També opció vegana. Venda de tiquets al local, dilluns, dimecres i divendres de 18 a 20 h. Més informació al 623 18 33 89.
Organitza: Ateneu Popular l’Engranatge.

Calçotada al carrer
Dissabte 18 de març al carrer de Robrenyo [Sants]
Calçots + botifarra i mongetes, beguda i postre inclòs, 15 €.

Calçotada popular: portem el camp a la ciutat
Diumenge 26 a les 14 h a la plaça de Catalunya
Veus per a la Sobirania Alimentària organitza un acte al cor de Barcelona amb calçotada inclosa, però amb moltes més coses: mercat de pagès, actuacions musicals, debat sobre la crisi alimentària… hi col·laboren entitats de Sants-Montjuïc com l’Horta Alliberada o El Refugi. Menú amb carn o vegà, 14 €. Menú infantil, 7 €. Reserves en línia.

Calçotada Popular dels Castellers de Sants
Diumenge 2 d’abril a les 14 h als jardins de Joaquim Domingo (c. Comtes de Bell-lloc amb pl. Joan Peiró)
El tiquet (16 € / 14 € per als Amics de la Colla) inclou 12 calçots, botifarra, mongetes, pa amb tomàquet, postres i vi. També hi ha l’opció vegetariana amb truita de patates, i pa sense gluten per a celíacs. El menú infantil (7 €) consta de botifarra, patates, pa amb tomàquet i postres. Després hi haurà jocs infantils per a diverses edats, música en directe i la batalla de PD. Abans, a les 11.30 h, actuació castellera a la placeta de Ramon Torres Casanova.

A més, els restaurants de la D.O. Sants celebren les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa del 15 al 29 de gener, i les jornades ‘Sants fa olor de calçot’ del 12 al 26 de març.