Doble cursa d'orientació a Montjuïc

06/02/2023 - 17:45

Aquest diumenge, 12 de febrer, de 9 a 14 h, l'Anella Olímpica i el Mirador del Migdia són escenaris de dues curses d'orientació per a infants i famílies. És la quarta cita d'aquest curs del Circuit Barcelona Orientació i, per celebrar-ne el 25è aniversari, el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona ha decidit fer aquest diumenge dues curses en lloc d'una sola.

Les curses d’orientació són competicions camp a través, contra-rellotge i sense un itinerari preestablert, però amb l’obligació de passar pels controls assenyalats en un mapa. El mapa és desconegut pels participants fins al moment de la sortida. El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, amb el suport de l’Escola Catalana de Curses i el Club Senglar, organitza el Circuit Barcelona Orientació, compost per sis curses repartides durant el curs.

Per a les curses d’aquest diumenge, el Centre de Competició, on es recullen els dorsals i els xips (en cas de no disposar-ne de propi), estarà ubicat des de les 9 h del matí al passeig de Minici Natal, que és l’esplanada entre la plaça d’Europa i l’Estadi Olímpic Lluís Companys, dins de l’Anella Olímpica de Montjuïc. Les sortides de la primera cursa es faran entre les 9.30 i les 11.15 h i les de la segona, entre les 11.45 i les 13.15 h. La meta es tanca a les 12 h i a les 13.45 h, respectivament.

L’activitat s’adreça a tots els públics: escolars, adults i familiars. Hi ha diferents categories de participació:

  • A – Prebenjamins (nascuts 2012-2014): circuit adaptat a participants d’iniciació, acompanyats dels pares. Les fites són dibuixos animats i disposen de marques durant tot el circuit per orientar-se. Inscripció individual o d’entitat esportiva (2 € d’assegurança + 6 € d’inscripció). Adults: 9 € d’inscripció (assegurança inclosa).
  • B/C – Benjamins masculins i femenines (nascuts 2002-2011): poden ser acompanyats pels pares si aquests no donen cap consigna que pugui ajudar o afavorir la competició del participant. Inscripció individual o d’entitat esportiva (5 € d’assegurança + 6 € d’inscripció). Adults: 9 € d’inscripció (assegurança inclosa).
  • S – Familiar: consisteix en compartir el mapa amb tots els membres de la família i trobar totes les fites. És una categoria no competitiva i la participació mínima són tres
    persones (mínim un adult i un menor). Inscripció familiar (22 €).

Per participar-hi, tots els i les esportistes han de tenir tramitada la seva llicència amb assegurança, a més de la inscripció a l’activitat. La data límit d’inscripció és el dimarts previ al circuit, o sigui, el dia 7 de febrer.

Més informació