Monogràfics d'educació per la justícia global

16/03/2023 - 10:50

Aquest mes de març, el Grup de Treball d'Educació Comunitària del Consell Educatiu del Districte de Sants-Montjuïc organitza un parell de sessions en línia per compartir experiències d'educació per la justícia global en espais escolars, socioeducatius i comunitaris.

Espai d’experiències de projectes
Dimecres 22 de març de 15 a 17 h en línia

• ‘Drets humans i cultura de pau a l’Escola Joan Pelegrí’, per Albert Marzà, docent del centre.
• ‘Pau i no violència a l’Escola El Polvorí’, per Andrés Barrientos, Escola de Cultura de Pau.
• ‘Feminismes a l’Institut Escola Arts’, per Emilio López, Helga Serra, Bàrbara Sentinella i Marta Farràs, docents del centre.
• ‘Migracions i antirracisme a la Taula Intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta’, amb Paulina Marcela Martínez, Yuliya Dovgopola i Adriana Cabeceran.
• ‘Justícia ambiental a l’Escola Can Clos’, per Lorena Borràs i Laura García, docents del centre.
• ‘Justícia econòmica: les finances ètiques a l’Agrupament Escolta Joan Maragall’, per Joel Vega, tresorer de l’entitat.

Diàlegs i taules rodones
Dimecres 29 de març de 15 a 17 h en streaming

Taula rodona: ‘El paper de les administracions locals en l’educació per la justícia global’
• Martí Boneta, director del Centre de Recursos Pedagògics del Districte de Les Corts.
• Juanjo Arranz, Direcció de Serveis de Justícia Global i Intercooperació Internacional.

Diàleg de joves: ‘Itineraris i vivències educatives sota la perspectiva de la justícia global’
• Fati Cevallos, educadora social i membre de la Universitat Popular Autogestionada.
• Eva Grabuleda, monitora de lleure de la cooperativa L’Esguard, voluntària d’entitats de lleure i del Grup d’Habitatge de Sants.

Per connectar-se a aquestes sessions en línia, cal inscriure-s’hi abans a través d’aquest formulari.

El Grup de Treball d’Educació Comunitària de Sants-Montjuïc

El curs 2018-2019 va néixer un grup de treball en el marc del Consell Educatiu Municipal del Districte (CEMD) de Sants-Montjuïc on es va proposar a diverses entitats socioeducatives del territori i als serveis de suport als centres del Consorci d’Educació la constitució d’un Grup de Treball d’Acompanyament Educatiu. L’objectiu era conèixer i apropar-se a la realitat de l’acompanyament socioeducatiu existent al territori des d’una mirada d’educació 360º i enxarxar complicitats al voltant de les propostes d’educació no formal que tenen lloc dins i fora dels centres.

Aquest espai s’ha consolidat com a Grup de Treball d’Educació Comunitària als diversos barris del districte, havent sumat nous agents i la figura d’un dinamitzador. El grup de treball és punt de trobada de quatre entitats socioeducatives de cada territori (Fundació Mans a les Mans, Cooperativa Reflexes, Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta), sis centres educatius tant de primària com de secundària i els diversos serveis tècnics i educatius.

Més informació