Sants-Montjuïc ofereix 84 activitats d'estiu per a infants i joves

14/04/2023 - 09:58

Dilluns 17 d'abril s'obre el període de sol·licitud de beques per a activitats infants i joves durant l'estiu. Amb vista a facilitar la tramitació per a les famílies d'infants d'1 a 17 anys amb dificultats econòmiques, l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de Sants-Montjuïc restarà oberta cada tarda de dilluns a divendres de 16 a 18.30 h fins al 15 de maig quan finalitza la campanya.

L’oferta inclou el programa Bressol d’Estiu, per a infants d’1 a 3 anys, a més de campaments, colònies, rutes, casals d’estiu, casals esportius, el Campus Olímpia, un taller d’arts musicals o activitats en família, entre d’altres.

Quina és l’edat mínima i la màxima per inscriure-s’hi?
L’edat mínima és 1 any, i la màxima, 17 anys.

Quan es duen a terme les activitats?
Les primeres comencen el 29 de juny i les darreres acaben el 5 de setembre.

Com es poden tramitar les inscripcions?
Les sol·licituds es poden tramitar de manera telemàtica i presencial. Per formalitzar la inscripció s’ha de consultar el procediment amb l’entitat organitzadora, a través de les dades de contacte que es faciliten en cadascuna de les activitats que apareixen al web de T’Estiu Molt.

Hi ha activitats per a infants i joves amb discapacitat?
Sí, el programa inclou activitats adaptades a les quals es poden inscriure infants i joves menors de 21 anys, sempre que la família i l’entitat organitzadora ho consideri pertinent.

Es poden demanar beques o ajuts?
Sí, la campanya de vacances d’estiu facilita l’accés a les activitats a tots els infants i adolescents de la ciutat, gràcies al suport econòmic i de recursos humans municipals que es destinen a les famílies i els infants que, per motius econòmics o personals, necessiten una atenció especial per accedir a les activitats.

La beques seran per a un màxim de 14 dies en el cas de Bressol d’Estiu i les activitats que es duen a terme fora de Barcelona, com les colònies, les rutes i els campaments, i d’un màxim de 10 dies per a la resta d’activitats.

Quan i com es demanen les beques?
El termini per sol·licitar els ajuts és del 17 d’abril al 15 de maig, ambdós dies inclosos. Es podran tramitar telemàticament a través de l’Oficina Virtual de Tràmits, per la qual cosa es recomana disposar d’un certificat digital del tipus idCAT Mòbil o superior. Per a les persones que no en disposin, hi ha un servei de suport per a l’obtenció d’aquest certificat i la realització del tràmit digital.

Suport presencial a l’OAC Sants-Montjuïc
Malgrat que la sol·licitud de beques és telemàtica, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Sants-Montjuïc, com les de Monumental i Nou Barris, ofereix suport presencial per a particulars. L’OAC de Sants-Montjuïc presta aquest servei a les famílies que tinguin problemes amb la sol·licitud telemàtica totes les tardes del 17 d’abril al 15 de maig, demanant-hi cita prèviament a través del 010, de 16 a 18.30 hores.

Per tant, a Sants-Montjuïc, l’OAC romandrà oberta totes les tardes del 17 d’abril al 15 de maig per donar suport a la ciutadania que tingui problemes amb la sol·licitud telemàtica i vulgui presentar-la presencialment. És necessari que, prèviament, passin per l’entitat on volen fer la inscripció de l’activitat, ja que des d’allà se’ls lliurarà l’imprès per fer la tramitació presencial.

Més informació