Oberta la nova plaça de Can Climent

03/05/2023 - 14:09

La nova plaça de Can Climent és un lloc d'estada i de jocs a tocar de l'estació de Sants, concretament al costat de l'estació d'autobusos. Amb la reurbanització tàctica d'aquest espai comprès entre els carrers de Viriat, Guitard, Puiggarí i l'antiga fàbrica, s'hi han posat arbres, bancs, graderies, una cistella de bàsquet, una porteria de futbol i tres taules de ping-pong. Les obres van començar al gener i han quedat enllestides a l'abril, amb un pressupost de 378.000 euros.

Ha estat una reurbanització tàctica, és a dir, sense aixecar-ne el paviment sinó repintant-lo, i col·locant-hi tot un seguit d’elements que incrementen la quantitat i la qualitat de l’espai públic i del verd urbà. Com a elements multiesportius per fer-hi activitats a l’aire lliure, hi ha tres taules de ping-pong, una cistella de bàsquet i una porteria de futbol. L’espai central s’ha pintat amb altres jocs a terra, però queda lliure per a l’escenari que habitualment hi instal·len, per exemple, els Castellers de Sants durant la Festa Major. Tot al voltant hi ha petites graderies de fusta, bancs i una cinquantena d’arbres, disposats en hidro-jardineres. També una font d’aigua i diverses papereres. Els mateixos arbres es podran plantar directament a terra quan es reurbanitzin definitivament tots els entorns de l’estació de Sants. El punt de recàrrega de vehicles elèctrics s’ha traslladat a l’aparcament de l’altra banda del carrer de Guitard.

Feia temps que aquesta part de l’esplanada i aparcament de motos de l’illa compresa entre els carrers de Puiggarí, Guitard, Viriat i Comtes de Bell-lloc, on hi ha també l’antiga fàbrica dels Germans Climent, es feia servir més aviat com a lloc de pas i espai de jocs per a les famílies, sobretot de l’Escola Pràctiques que queda just al davant, al carrer de Guitard. De fet, la Plataforma Stop Tanatori, amb el suport de Castellers de Sants i el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, van presentar el projecte als Pressupostos Participatius. Tot i que no va ser seleccionat en la votació final, va rebre 1.927 vots i el Districte de Sants-Montjuïc ha optat per tirar-ho endavant. El darrer ple ordinari d’aquest mandat també va aprovar la denominació per a aquest espai de plaça de Can Climent, per conservar el nom de la fàbrica que ara s’està reformant com a tanatori privat, i dedicar l’espai a la memòria dels antics treballadors i treballadores de Can Climent.