Més Poesia a Sants-Montjuïc

08/05/2023 - 20:11

Del 9 al 16 de maig, la 26a edició del festival Barcelona Poesia proposa anar més enllà amb la paraula. En vuit dies podeu gaudir de 90 recitals, accions performatives, trobades amb autors, homenatges i presentacions de llibres.

A la programació oficial se suma una de paral·lela, anomenada Més Poesia, amb moltes més activitats organitzades per biblioteques, centres cívics i entitats com el CaixaFòrum, la Fundació Mies van der Rohe o el Col·lectiu d’Artistes de Sants a la Biblioteca Vapor Vell.

Recital poètic a Sants
Dimecres 10 de 18.30 a 20 h
Biblioteca Vapor Vell (ptge. Vapor Vell, 1)

Amb els poemes guanyadors del Premi de Poesia Amadeu Oller dels tres últims anys: Eduard Olesti (2022), Irene Gómez (2021) i Juana Dolores Romero (2020). Segona part oberta al públic sobre la temàtica. Coordina i presenta: Montserrat Artal. Organitza: Col·lectiu d’Artistes de Sants.

Pavelló de lectura
Dissabte 13 de 21 a 22.30 h, en la Nit dels Museus
Fundació Mies van der Rohe (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7)
Cristina Álvarez Roig i Israel Clarà hi faran lectures de 10-15 minuts dels seus poemes, intercalades amb la projecció d’imatges.

> FESTIVAL ‘EN ALTRES PARAULES’
CaixaFòrum (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)

Diàleg amb Max Porter i Irene Solà
Dijous 4 a les 19 h

Xiuxiueig literari
Diumenges de maig d’11 a 14 h
Un intèrpret es desplaça pels espais de CaixaFòrum oferint als participants narracions de peces literàries curtes, com per exemple contes, cantilenes, acudits o poemes, a cau d’orella i fent servir un dispositiu escènic ben senzill.

Vermut poètic amb Laura Fernández i Christina Rosenvinge
Diumenge 7 a les 12.30 h
Entrades exhaurides.

Vermut poètic amb Eva Baltasar i Maria Rodés
Diumenge 14 a les 12.30 h
Entrades exhaurides.

Una gavina
Dilluns 15 a les 19 h
El dramaturg i director d’escena Francesc Cerro-Ferran firma una versió molt lliure d’un dels millors drames d’Anton Txékhov, interpretada per Mar Ulldemolins. Entrada: 6 €.

Alejandro Zambra: com es pot escriure malament?
Dijous 18 a les 19 h
Va començar escrivint poesia. Segurament és per això que a les seves novel·les apareixen lletraferits que miren d’entendre el món a través dels seus versos o amb la lectura apassionada de poemes antics… Entrada: 6 €.

Vermut poètic amb Anna Ferrer, Mateu Xurí i Maribel Servera
Diumenge 21 a les 12.30 h
La cantant Anna Ferrer i els glossadors Mateu Xurí i Maribel Servera es troben per primera vegada per reivindicar plegats la memòria del que els pertany, desromantitzant, alhora, el folklore de les Balears. Entrada: 6 €.

Blanca Llum Vidal, Sara Fontán i Edi Pou
Dijous 25 a les 19 h
La veu contundent de la poetessa recitarà les seves cartes d’amor de La princesa sou vós acompanyada d’àudios de WhatsApp i de la comunicació diferida al violí, els pedals i la percussió. Entrada: 6 €.

Vermut poètic amb Maria Callís i Roger Mas
Diumenge 28 a les 12.30 h
De la prosa de J. V. Foix que diu que “tots sabíem on era la paret, però ignoràvem què hi havia darrere”, passant pels Llums de colors de Roger Mas fins a arribar als versos de Blanca Llum Vidal, Verdaguer, Maragall, Marçal o de la mateixa Maria Callís. Entrada: 6 €.

Tard, però no pas a deshora
Dilluns 29 a les 19 h
Una lectura dramatitzada que fa palesa la relació entre dues poetesses, Felícia Fuster i Maria-Mercè Marçal. A càrrec d’Emma Vilarasau, Rosa Renom i Victòria Pagès, sota la direcció de Jordi Bosch. Entrada: 6 €.

Més informació